Ny sengebygning ved Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster skal bygges af G.V.L Entreprise. Visualisering: Arkitema.
Ny sengebygning ved Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster skal bygges af G.V.L Entreprise. Visualisering: Arkitema.

Byggeriet af en ny sengebygning med cirka 135 sengepladser ved Sjællands Universitetshospital i Nykøbing Falster kan nu sættes i gang.

G.V.L Entreprise A/S løb af med sejren i udbudsrunden i et felt med i alt tre bydende firmaer.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

– Vi investerer hele 800 millioner kroner, heraf 539 millioner alene til den nye sengebygning, hvor vi får endnu flere enestuer til vores patienter. Samtidig kan vi sikre bedre arbejdsforhold for vores medarbejderne, udtaler regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Den nye sengebygning omfatter cirka 14.000 kvadratmeter nybyggeri og består af seks etager – heraf en råhus-etage til senere indretning – indeholdende sengeafsnit med 21 sengestuer på hver etage med mulighed for 27 sengepladser.

Det bliver med fuld kælder, der tilkobles den eksisterende tunnel, og en teknik-etage på taget. Projektet omfatter også landskabelig bearbejdning med blandt andet parkering, adgangsveje og beplantning.

Sengebygningen er opbygget over samme struktur som hospitalets nyeste sengebygning fra 2018 med tre identiske fløje.

Læs også: Nye boliger på havnen i Nykøbing Falster på tegnebrættet

– Nu kan vi endelig, efter forsinkelse som følge af krig i Ukraine og store prisstigninger sidste år, komme i gang med den store del af moderniseringen af sygehuset, som dette byggeri er et stort led i, siger sygehusdirektør Ricco Norman Dyhr.

Ud af de tre indkomne bud har bygherrerådgiver vurderet, at G.V.L. Entreprise har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud på opgaven, hvoraf entrepriseudgifterne udgør cirka 400 millioner kroner.

– Vi har god erfaring med byggesager for Region Sjælland og solid erfaring i pleje- og hospitalsbyggeri. Vi vil løse opgaven i en projektorganisation med vores rådgivere Nordic og Norconsult, som er veletablerede arkitekt- og ingeniørvirksomheder, siger direktør for G.V.L Entreprise, Allan P. Hansen.

Sengebygningen færdigprojekteres i løbet af 2024, og byggeriet sættes i gang i begyndelsen af 2025, så sengebygningen er klar til brug i 2028, hvor Børne- og Ungdomsafsnit, Afsnit for led- og knoglekirurgi, Afsnit for lungesygdomme og Geriatrisk afsnit flytter ind.

Regionsrådet har i alt afsat cirka 800 millioner kroner til fase 2 af moderniseringen af sygehuset. Den nye sengebygning skal certificeres til DGNB Sølv.