Rema 1000 sælger ejendomme for knap 2 milliarder

Rema 1000 har solgt 64 ejendomme til et norsk konsortium i en "sale and lease back"-handel. En del af ejendommene er tidligere Aldi-butikker.

Rema 1000 har i en “sale and lease back”-handel solgt 64 ejendomme. Køberen er et norsk konsortium bestående af selskaberne AKA, Reitan Ejendom og AS Straen.

Selskaberne køber ejendommene med Rema 1000 som lejer på en længere lejekontrakt.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Ejendommene er til dels Rema 1000s egne udviklede butikker og til dels ejendomme, som de har overtaget fra Aldi i forbindelse med, at den tyske discountkæde lukkede sine aktiviteter i Danmark. Ejendommene ombygges til Rema 1000 og afleveres til køber i løbet af 2024.

Handlen er formidlet af Nordicals Capital Markets-team ved partner Steen Storgaard Møller i samarbejde med partner i Nordicals Horsens, Bo Pinholt.

Den har en værdi på 2,8 milliarder norske kroner, hvilket med den aktuelle kurs svarer til omkring 1,84 milliarder danske kroner.

LÆS OGSÅ: REMA 1000 KØBER 114 BUTIKKER AF ALDI

– Vi har arbejdet struktureret med denne transaktion siden foråret 2023. Dialogerne har naturligvis været påvirket af et uklart rentemiljø, men ikke desto mindre har der været stor interesse fra primært internationale investorer, som kunne se en betydelig værdi i et langsigtet samarbejde med Rema 1000 som lejer, fortæller Steen Storgaard Møller.

Selvom transaktionen er gennemført i mindre klart rentemiljø og på et ejendomsmarked med færre referencesager end vanligt, så er transaktionen gennemført uden betydelige prisreduktioner, lyder det fra Nordicals.

– Transaktionen er gennemført uden de prisreduktioner, man ellers kunne forvente i et mindre gennemsigtigt investeringsmarked. Men vi er selvfølgelig også bevidste om, at det er et meget attraktivt aktiv, der har været udbudt, udtaler Steen Storgaard Møller.