Foto: GF Forsikring.
Foto: GF Forsikring.

Ifølge Danmarks Meterologiske Institut (DMI) bød juli 2023 på over dobbelt så meget nedbør i forhold til, hvad der normalt falder i løbet af juli måned. Og august er nu blevet indledt med noget, der minder om en efterårsstorm.

Ifølge en pressemeddelelse fra GF Forsikring har 176 kunder har anmeldt en skade som følge af stormen. Det er billigt sluppet, lyder det fra forsikringsselskabets skadechef Martin Rundager.

– Vi havde forventet flere skader, især fordi stormen kom midt i sommerperioden, hvor mange stadig har løse genstande liggende i haven som for eksempel grill, havemøbler, og haveredskaber. Men vi kan heldigvis konstatere, at vores medlemmer slap nådigt, hvis vi for eksempel sammenligner med den seneste vinterstorm Otto.

De typiske skader, som GF Forsikrings kunder har anmeldt, er skader på fortelte, flyvende tagsten og trampoliner og nedfaldne grene på biler. 

Forebyggelse en del af forklaringen

Ifølge Martin Rundager skyldes det forholdsvist lave antal skader, at kunderne har været gode til at forebygge skader.

– Ved at følge nogle enkle forebyggende råd som for eksempel at fjerne løse genstande fra haven kan man gøre sit hus mere stormsikkert. De seneste dages storm er et eksempel på, at vores medlemmer har fulgt disse råd og dermed forberedt sig bedst muligt på stormen, så skaderne har været relativt begrænsede, siger han.

Martin Rundager kan dog ikke afvise, at der kommer flere anmeldelser i løbet af de kommende dage.

Det lave antal skader kommer i sidste ende GF Forsikrings kunder til gode: Selskabets princip om overskudsdeling betyder nemlig, at jo færre skader, der er i løbet af året – des større overskudsdeling får alle GF Forsikrings kunder, når årets regnskab gøres op i slutningen af året.

Gode råd til at forebygge stormskader

Stil løse ting væk

Når DMI varsler storm, bør du stille havemøbler, grill og terrassevarmere og lignende ting i haven væk, fx i lukket garage, kælder eller skur. Det samme gælder blomsterkrukker, haveredskaber og legeredskaber.

Sikr trampolinen

Grav havetrampolinen ned. Alternativt bør du tage den ned og stille den væk.

Tjek hus og have

Overvej om du bør fælde store træer, der står tæt ved dit eller naboens hus. Giv også gerne taget et servicetjek for løse rygsten, tagsten eller tagplader. 

Kilde: GF Forsikring.