Dansk turisme bliver ved med at levere og november 2023 afsluttede et flot efterår med det højeste antal udenlandske overnattende gæster nogensinde i en november måned. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Ifølge ministeriet overnattede flere end 1,13 millioner udenlandske gæster i Danmark i november 2023. Det var 1,5 procent flere end i november 2022, hvor den sidste månedsrekord blev sat.

Ministeriet påpeger, at resultatet kommer oven på et fremragende efterår, at det har stor betydning for de danske lokalsamfund, hvor en styrket skulder- og lavsæson kan være med til at sikre flere stabile helårsjobs.

– Det er godt nyt for dansk turisme, at vi også uden for sommermånederne ser en stigning i antallet af turister, der ser Danmark som en oplagt destination, udtaler erhvervsminister Morten Bødskov i meddelelsen.

LÆS OGSÅ: CAMPINGPLADSER HAR REKORDMANGE OVERNATNINGER

– Vi har netop præsenteret en status over turismeerhvervet, hvor vi kan se, at vi skal få flere turister til at vælge Danmark til – uden for højsæsonen. Det gavner både lokalområderne, er med til at skabe endnu flere arbejdspladser og skaber vækst i hele landet. Og det er et vigtigt skridt på vejen for at gøre Danmark til en førende turismedestination – hele året rundt.

Næste måned udkommer de sidste overnatningstal for 2023 og alt tyder ifølge Erhvervsministeriet på, at antallet af overnatninger i Danmark er stigende, uden for højsæsonen.

Indtil videre ligger overnatningstallene fra 2023 på cirka samme niveau med samme periode i 2022, skriver ministeriet.

På finansloven 2024 er der afsat 100 millioner kroner til en styrket turismeindsats, og regeringen har desuden afsat 40 millioner kroner til blandt andet at få mere gang i turismen uden for højsæsonen, understreges det i meddelelsen fra Erhvervsministeriet.

Noget kunne tyde på, at det stigende antal turister også har en indvirkning lysten til at bygge eksempelvis nye hoteller. I december kunne Horesta præsentere en opgørelse, der viser, at yderligere 4.000 nye hotelværelser er på vej i de kommende tre år.