Fremtidssikring af Rønne Havn på vej i udbud. Foto: Rønne Havn.
Fremtidssikring af Rønne Havn på vej i udbud. Foto: Rønne Havn.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

I det seneste år har Rønne Havn oplevet en øget interesse i at benytte havnens areal til udskibning af vindmøller. Derfor fremrykker Rønne Havn en planlagt fremtidssikring af havnen, som er beskrevet i Masterplanen 2050, fremgår det af en pressemeddelelse.

Fremtidssikringen af havnen vil tidligst begynde i 2023 og planlægges at kunne give 10 hektar ekstra havneareal til offshore-projekter. Rønne Havn begynder nu myndighedsbehandlingen og igangsætter samtidig en udbudsrunde omkring projektet, oplyses det.

Fremtidssikringen skal give et større areal til vindmølleprojekter i den sydlige del af havnen, mens passagertrafikken i højere grad skal samles i den nordlige del. Den færdige ombygning af havnen forventes at stå klar i 2025.

– I de næste mange årtier skal der opsættes enorme mængder havvind i hele verden og også her i Østersøen. Som havn står vi derfor midt i en spændende tid og med en unik mulighed for at udnytte Bornholms unikke position til at tiltrække mere forretning og vækst til øen, udtaler Lars Nordahl Lemvigh, administrerende direktør i Rønne Havn, i meddelelsen.

– Vi har allerede gjort os klar til at kunne tage offshoreprojekter på havnen, men vi har ikke plads til at kunne imødekomme den øgede interesse, som der vil blive behov for. Derfor begynder vi nu en fremtidssikring af havnen, så vi inden for få år vil kunne håndtere flere og større vindmølleprojekter, siger Lars Nordahl Lemvigh, administrerende direktør i Rønne Havn, uddyber han.

Fremtidssikringen af Rønne Havn betyder, at nogle aktiviteter og lejere bliver flyttet til et andet sted på havnen, mens nogle aktiviteter vil blive opsagt. De berørte lejere er blevet orienteret, og havnen vil i den kommende tid indgå i en tættere dialog med både naboer, kunder og lejere, oplyses det.