Rønne Havn overtager bygninger og lejemål fra fiskerikoncern

Rønne Havn har indgået en aftale med fiskerikoncernen A. Espersen om at overtage alle deres bygninger og lejemål på havnen den 1. februar 2023.

I sommeren 2021 overtog Rønne Havn s tidligere hovedkontor på Fiskerivej 1. Denne aftale kom i stand, da Rønne Havn manglede kontorplads, mens Espersen omvendt havde for meget plads i bygningen på Fiskerivej.

Siden da har Espersen lejet kontorlokaler af Rønne havn på Sydhavnsvej 12. Espersens frysehus på Sydhavnsvej 14 er stadig en strategisk del af selskabets drift, og Espersen vil fremadrettet leje bygningen af Rønne havn, skriver havnen i en pressemeddelelse.

– Espersen vil fortsat være en del af Rønne havn. Men det giver mening, at Rønne Havn overtager ejerskabet af vores bygninger på havnen og alle forpligtelser overfor lejerne, udtaler administrerende direktør Klaus B. Nielsen hos Espersen i meddelelsen.

Espersen har været en del af Rønne havn siden 1937, men siden fiskeproduktionen på havnen ophørte i 2006, har produktionsbygningerne været udlejet. Lejerne overgår nu til Rønne Havn, oplyses det.

– Overtagelsen er et naturligt skridt i den udvikling, havnen har gennemgået og fortsat gennemgår, hvor vi får en stigende kontrol med alle arealer og anvendelsen på havnen. Vi er dog glade for, at Espersen fortsat er en del af havnen, siger Lars Nordahl Lemvigh, administrerende direktør Rønne Havn.