Ventemøbel puster nyt liv i banegårdspladsen i Brønderslev

Banegårdspladsen er ved at blive omdannet og i den forbindelse har arkitekt Claus Otto Nielsen bidraget med et nyt ventemøbel.

Banegårdspladsen i Brønderslev er i gang med en større forvandling. Til at udfylde den aflange plads for busser har arkitekt Claus Otto Nielsen fra Claus Otto Arealudvikling designet et ventemøbel, der både skal give læ og plads til leg. Ventemøblet er bygget op i plader fra Rockpanel.

‒ Der kommer til at være en masse aktiviteter og elementer i den nye levende bymidte. Den blev ikke brugt så meget før, men det laver vi om på med de mange nye funktioner på pladsen, fortæller arkitekt Claus Otto Nielsen fra Arealudvikling.

‒ I bymidten kommer der byliv med blandt andet caféer og værtshuse, som også har plads til udeservering, hvorfra man kan kigge ud på pladsen og de legende børn.

Moderniseringen af banegårdsrummet er dermed kun det første skridt i transformationen af hele området.

‒ Vi arbejder ud fra en stor og overordnet vision for området, hvor det hele til sidst bliver bundet sammen over en periode på fire-fem år. Der har allerede været flere interessenter inde over projektet, og vi har et rigtigt godt samarbejde, siger Peter Stecher, der er viceborgmester i Brønderslev Kommune.

Et funktionelt ventemøbel skaber liv på pladsen

Arkitekt Claus Otto Nielsen står bag det nye ventemøbel på banegårdspladsen i Brønderslev. Foto: PR.
Arkitekt Claus Otto Nielsen står bag det nye ventemøbel på banegårdspladsen i Brønderslev. Foto: PR.

Som det første skridt på vejen til en ny, aktiv bymidte prydes mobilitetspladsen nu af et multifunktionelt ventemøbel.

‒ Man kan jo godt komme til at vente et stykke tid på pladsen, der skal bruges af målgrupper i alle aldre. Derfor skal man både kunne sidde og vente i læ for regn og vind samt have mulighed for at lege på det, siger Claus Otto Nielsen.

Det aflange ventemøbel giver med sine mange funktioner identitet til byrummet. Oprindeligt skulle det være støbt i beton, men i stedet faldt valget på plader fra Rockpanel.

‒ Jeg søgte efter et alternativ til beton, og her fandt jeg Rockpanel-pladerne. Det var en dejlig, ny verden, der åbnede sig, forklarer Claus Otto Nielsen.

‒ Produktet er driftssikkert, holdbart og giver det samme farvemæssige udtryk som beton. Det har meget spil og liv i overfladen, der giver en rigtigt flot og levende udtryk, forklarer Claus Otto Nielsen.

Antigraffiti bevarer det designmæssige udtryk

Pladerne er fra serien Rockpanel Stones, der er et meget let og på samme tid stærkt materiale. Og med den centrale placering er det særdeles praktisk, at ventemøblet kan holde til lidt af hvert. Derfor har pladerne har blandt andet fået en behandling med antigraffiti, så de nemt kan vaskes ned og holde sig flotte lang tid frem.

Arkitekt Claus Otto Nielsen står bag det nye ventemøbel på banegårdspladsen i Brønderslev. Foto: PR.
Arkitekt Claus Otto Nielsen står bag det nye ventemøbel på banegårdspladsen i Brønderslev. Foto: PR.

Det fortæller Anette Løff Hornung, der er arkitektrådgiver hos Rockpanel.

‒ Brønderslev Banegårdsplads er et sjovt projekt, fordi vi normalt bruger facadepladerne til store byggerier. Her bruges det i et helt andet miljø, og det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen, udtaler Anette Løff Hornung.

Claus Otto Nielsen peger på, at pladerne fra Rockpanel har mange fordele og anvendelsesmuligheder.

‒ Til foråret tilføjer vi flere elementer på de næste etaper af banegårdspladsen, og her vil jeg bestemt have Rockpanel-pladerne i baghovedet. Både for at skabe en designmæssig sammenhæng, men også fordi vi er meget tilfredse med udtrykket, siger han.