Gammelt rådhus i Nørre Snede erstattes af boliger. Foto: Kortforsyningen.
Gammelt rådhus i Nørre Snede erstattes af boliger. Foto: Kortforsyningen.

Det gamle rådhus på Bellisvej 2 i Nørre Snede fungerer i dag som administrationsbygning. Omkring 100 medarbejdere i Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsforvaltning har deres daglige gang i bygningen. Det skriver VAFO.dk.

Ifølge avisen arbejder de dog på lånt tid i den gamle rådhusbygning, og Nørre Snede bytter bytter de 100 arbejdspladser ud med 30 boliger.

Byrådsmedlem Simon Vanggaard (DF) har stået i spidsen for en kommunal styregruppe, der har udarbejdet en masterplan for kommunens administrative bygninger. Han fortæller til VAFO.dk, at kommunen er i kontakt med en projektudvikler i form af “et stort og professionelt firma”, der vil bygge de 30 boliger på rådhusgrunden.

– Projektmageren vil købe grunden og sætte gang i et projekt, der skal bestå af rækkehuse og punkthuse i to eller tre etager. Der bliver en nogenlunde lige fordeling på almennyttige lejeboliger og private boliger. Muligvis vil der også være lejeboliger i den private del, men det bliver op til byggefirmaerne, siger Simon Vanggaard til VAFO.dk.

Ud over at smide det gamle rådhus i Nørre Snede på markedet pønser politikerne også på at sælge biblioteket på Grønnegade 25 i Ikast samt familiehusene på Kirkegade 14 og 20 i Ikast.

Kommunen får penge i kassen for salg af ejendommene og vil efter salgene blive fritaget for vedligehold og fornyelser på 4.500 kvadratmeter bygningsmasse, lyder ræsonnementet.

I Budgetforliget for 2023 er det bestemt, at der ved optimering af ejendomme skal findes en driftsbesparelse på 650.000 kroner.

Styregruppen vurderer ifølge et referat fra det seneste møde i plan- og økonomiudvalget, at salget af ejendommene samt en række andre foreslåede rokader i kommunens bygninger som minimum sikrer denne besparelse og måske mere til. Ifølge referatet kan besparelserne beløbe sig til op mod 1 million kroner.