For 5,6 millioner kroner købte søskendeparret Ib Henrik Rønje og Torben Rønje i foråret 2021 Hulerød Kro på Hulerødvej 15 i Dronningmølle af Jørgen Kallestrup, som gennem 40 år havde ejet ejendommen med et ønske om at få den omdannet til boliger.

Planen for de nye ejere var at genskabe kroen. Det meldte Ib Henrik Rønje og hans hustru Teresa Rønje dengang ud i en pressemeddelelse.

Der opstod dog problemer med lokalplanen og fredningslinjer i forhold til en gravhøj bag kroen. Der blev derfor sat gang i arbejdet med en revideret lokalplan for ejendommen, og den er nu sendt i fire ugers høring. Det vedtog politikerne i byrådet i Gribskov Kommune den 28. februar.

– Ja, det er en sag, der har været rigtigt mange år undervejs. Jeg tror, vi startede op for otte år siden med et ønske dengang om, at man skulle lave det om til ferielejligheder. Dengang besluttede vi i byrådet, at det ønskede vi ikke. Vi ønskede at fastholde muligheden for, at der skulle være kro, sagde formand for Planudvalget i Gribskov Kommune, Bo Jul Nielsen (R), på byrådsmødet.

– Den er forfaldet i mellemtiden. Nu har vi en investor, der ønsker at forbedre forholdene omkring Hulerød Kro, sagde han videre og påpegede, at der har været kro siden 1896.

Planen er, at kroen skal renoveres og ombygges, og to eksisterende bygninger skal rives ned.

Renoveringen omfatter blandt andet en udskiftning af taget, og der tilføjes nye og flere kviste. Vinduerne skiftes til vinduer med lydglas for at forhindre støjgener.

Det er nemlig ikke blot meningen, at man skal kunne nyde sin aftensmad på kroen. De nye ejere har planer om, at der skal afholdes koncerter, hvilket kroen også tidligere har været anvendt til. Der forventes to-tre koncerter indendørs om måneden i sommermånederne, hvilket svarer til 10-12 koncerter om året. Tidligere har der været koncerter på kroen med 100-150 gæster.

Der skal bygges tilbygninger til kroen, ligesom der skal bygges en ny bygning på den modsatte side af Hulerødvej til ferielejligheder. I alt vil der blive etableret syv-otte ferielejligheder, fremgår det af lokalplanforslaget.

Endeligt skal der etableres et areal til udeservering ved den vestlige del af ejendommen.

Brødrene Ib Henrik Rønje og Torben Rønje stiftede i 1981 Sjælsø Gruppen, som med en markedsværdi på 7 milliarder kroner i 2006 var Danmarks største ejendomsselskab. Forinden havde brødrene fra 1977 til 1988 arbejdet brødrene som ejendomsmæglere i deres fælles firma Brdr. Rønje.

Torben Rønje blev i 1991 ramt af sklerose og forlod derfor Sjælsø Gruppens daglige ledelse i 2000. Ved udgangen af 2009 trak også Ib Henrik Rønje sig ud af Sjælsø Gruppen, som i 2013 gik konkurs. Ib Henrik Rønje er i dag indehaver af ejendomsselskabet Kongeegen.