Seehusen Biler har valgt at lukke ned og er under frivillig likvidation. Derfor har de solgt deres eksklusive bilhus i Helsinge, som de fik bygget fra grunden og flyttede ind i for blot otte år siden.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, som har formidlet salget.

Køber er filterproducenten Landson Advanced Ceramics, som ifølge tinglysningen har smidt knap 24,4 millioner kroner på bordet for ejendommen.

Landson betyder held og lykke på kinesisk, da virksomheden med den danske ejer og stifter, Johnny Marcher, også har en kinesisk ejer, og Kina er virksomhedens hovedmarked.

– Vi har haft virksomhed i Svendborg siden 2016, men jeg har i et stykke tid ledt efter de rigtige lokaler, som skulle være tættere på min bopæl her i Helsinge. At det helt rigtige match så blev netop i selve Helsinge, havde jeg ikke lige regnet med. Jeg er jo født og opvokset kun to kilometer fra ejendommen, udtaler Johnny Marcher.

Virksomheden producerer keramiske membraner i Siliciumcarbid til primært vandfiltre samt filtre til diselkøretøjer.

– Det går rigtig godt, og som et tegn på det, vandt vi den prestigefyldte fremstillingspris som Børsen Gazelle i 2022, hvilket er en udvidet Gazelle-pris for fremstillingsvirksomheder, så vi kom op på scenen foran alle de andre vindere og blev fejret. Vi kan sælge alle de filtre, vi producerer, så vi skal fortsætte med at komme ud over stepperne. Vores hovedmarked er Kina, men vi sælger vores filtre til virksomheder i hele verden, uddyber han.

Læs også: Bilhus køber stor grund

Stephen Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, har formidlet salget af ejendommen

– Det er en ekstraordinær flot detail- og lagerdomicilejendom på Rundinsvej 63 i Helsinge. Det bebyggede areal er på 2.784 kvadratmeter med en lofthøje på knap 8 meter. Tillige er den beliggende på en stor og synlig hjørnegrund på 8.872 kvadratmeter, udtaler han.

– Salgsstrategien var til at starte med rettet mod andre bilhuse, brugtvognsforhandlere og boxbutikker, men senere rettede vi også indsatsen mod alternative anvendelsesformer, og det gav heldigvis pote, da Landson meldte sig på banen. Vi ønsker begge parter tillykke med handlen, siger Stephen Berthelsen, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland.

Bilhuse under forandring

Jesper Seehusen og Morten Mandsberg, overtog Seehusen Biler fra Jespers far, Niels Seehusen, i 2010.

De købte i 2008 byggegrunden af industrivirksomheden Metro Therm. Da finanskrisen var overstået fik de styr på finanseringen, så de kunne bygge bilhuset, der stod klar i 2014. Nu har de så valgt at sælge ejendommen.

– Man kan sige, at vi har udvist rettidig omhu, da autobranchen er i gang med en voldsom omvæltning. Det betyder, at store bilhuse i mindre byer kommer endnu mere under pres, så vi har simpelthen valgt at sælge, mens legen stadig var god, udtaler makkerparret.