Janus Friis sætter sommerhus i Dronningmølle til salg for 40 millioner. Foto: Camilla Thouber.
Janus Friis sætter sommerhus i Dronningmølle til salg for 40 millioner. Foto: Camilla Thouber.

Der står 40 millioner kroner på prisskiltet ved det luksuriøse sommerhus, som iværksætteren og en af stifterne bag Skype, Janus Friis, netop har sat til salg. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Sommerhuset ligger i første række til vandet i badebyen Dronningmølle mellem Gilleleje og Hornbæk på den sjællandske nordkyst. Her ligger nogle af Danmarks mest populære – og dyreste – sommerhusområder ligger på stribe som perler på en snor.

Janus Friis sommerhus stod færdig i 2016 og de alt 179 kvadratmeter er blandt andet fordelt på tre stuer en suite, et køkken-alrum og en stor master suite med et panic room ifølge salgsmaterialet hos liebhavermægleren Camilla Thouber.

Huset ligger på en 7.405 kvadratmeter stor grund på Strandhaven 10. Da Friis købte ejendommen tilbage i 2012, stod der et andet sommerhus på grunden – dengang betalte han 17 millioner kroner for det i en familieoverdragelse ifølge tinglysningsbogen.

“Stuerne er enestående. Enorm loftshøjde. Fantastisk lysindfald. Fine detaljer. Hyggelige pejse og plads til hele familien. Store vindues- og dørpartier med udsigt til vandet og adgang til den store terrasse, udekøkken og den parkligende have”, skriver liebhavermægleren Camilla Thouber om ejendommen.

“Sommerhuset indeholder et væld af smukke detaljer og snedkerarbejde. Herunder blandt andet trælofter med gennemgående bjælker og elegante udskæringer, fine tværgående bjælker, flotte Dinesen plankegulve, paneler, hvid svensk porcelænsovn og fin indbygget pejs, fyldningsdøre, hall med store ølandssten og 7 meter til loftet, trappeløb med fine balustre, snedkerlavede skabe og sofaseng, der sprænger skalaen for hyggekroge”, skriver mægleren videre.

Janus Friis blev milliardær, da han i 2005 solgte Skype, som han var en af stifterne af. Han har også være med til at stifte fildelingstjenesten KaZaA.

Se Janus Friis’ luksuriøse sommerhus her.

Blandt landets dyreste

Udbudsprisen på 40 millioner placerer Janus Friis’ sommerhus solidt i toppen som et af de dyreste på ferieboligmarkedet i øjeblikket. Faktisk er der kun et enkelt sommerhus, der overgår det i pris:

Ifølge Boliga.dk er det dyreste sommerhus på markedet lige nu nemlig en feriebolig, der ligger et par badebyer længere hende ad Sjællands nordkyst ved Udsholt Strand.

Læge Poul Frode Johan Dehn-Jensen satte for et halvt års tid siden sommerhuset til salg ved liebhavermægler Ivan Eltoft Nielsen.

En feriebolig på næsten 300 kvadratmeter på en grund direkte ned til vandet, som er til salg for 45 millioner kroner – det mest kostbare sommerhusudbud på markedet lige nu.