Grønt lys til nye boliger i Brovst og Halvrimmen

Politikerne i Jammerbugt godkender projekt med nye almene boliger på Kirkegade i Brovst og på Blomstermarken i Halvrimmen. Boligselskabet Nordjylland står bag.

Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt Kommune har godkendt det såkaldte Skema B for 14 nye almene boliger på Kirkegade i Brovst og seks nye almene boliger på Blomstermarken i Halvrimmen, der ligger mellem Brovst og Aabybro.

Projektet blev oprindeligt godkendt i 2020 med de 14 boliger i Brovst. I februar 2022 blev projektet i Kirkegade udvidet med de seks boliger i Halvrimmen. Projektet med de i alt 20 boliger blev godkendt efter skema A i februar 2022 med en samlet anskaffelsessum på 34,7 millioner kroner.

– Når det har ligget stille, så er det jo primært på grund af de høje priser, og at de licitationer, der har været der, har ikke ramt skiven. Men nu har man så haft en ny licitation, der har ramt skiven på nær 1,2 millioner kroner, sagde borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), da kommunalbestyrelsen den 1. februar godkendte økonomien i projektet.

Det er Boligselskabet Nordjylland, der står bag projektet, som altså løber op i 35,9 millioner kroner, hvilket primært skyldes, at entrepriseudgifterne efter endt licitation er steget fra knap 23,9 millioner kroner til godt 24,9 millioner kroner.

Kuben Management er inde over projektet som rådgiver for Boligselskabet Nordjylland, mens Plus Arkitekter har udarbejdet skitser for de kommende boliger.

Alle boliger opføres som trerums boliger på knap 84 kvadratmeter. Hver bolig udstyres med en terrasse, en carport og et redskabsskur.

De 14 boliger på Kirkegade i Brovst opføres på et 6.000 kvadratmeter stort areal, som boligselskabet køber af Brovst Tæpper og Gardiner, Projektgruppen A/S og BMT Holding Brovst.

Boligselskabet Nordjylland bygger nye almene boliger på denne grund på Blomstermarken i Halvrimmen. Foto: Jammerbugt Kommune.
Boligselskabet Nordjylland bygger nye almene boliger på denne grund på Blomstermarken i Halvrimmen. Foto: Jammerbugt Kommune.

“Boligerne opføres i tæt tråd med de omkringliggende boliger, som præges af traditionelle villaer med egen have og parkering”, fremgår det af referatet fra kommunalbestyrelsesmødet.

De seks boliger på Blomstermarken i Halvrimmen opføres på et 3.400 kvadratmeter stort areal, der udstykkes af en større ejendom, som boligselskabet køber af en privatperson, der bliver nabo til de nye boliger.

Boligerne i Brovst får en månedlige husleje på cirka 7.000 kroner, mens boligerne i Halvrimmen vil koste omkring 6.950 kroner om måneden i husleje. Byggeriet sættes efter planen i gang med samme, så boligerne står klar i første kvartal 2024.