Højhus ved Lyngby Storcenter omdannes til hotel

Danske Shoppingcentre vil omdanne højhuset ved Lyngby Storcenter fra boliger til et nyt hotel med 200 værelser. Det skal efter planen åbne i 2026.

Ifølge SN.dk har Danske Shoppingcentre planer om at omdanne dele af højhuset ved Lyngby Storcenter fra boliger til et nyt hotel, som efter planen skal åbne i 2026.

Danske Shopping Centre ønsker at lave en gennemgribende renovering og ombygning af Hotel Scandic og i den forbindelse nedlægge boligerne på etagerne 3,10,11 og 12.

Det fremtidige hotel vil råde over etagerne 3-12, mens der indrettes ny restaurantetage med offentlig adgang på 13. etage. Realiseringen af projektet er afhængig af, at der meddeles tilladelse til nedlæggelse af boliger.

Aktuelt rummer tårnet 78 lejeboliger, hvoraf 43 lige nu er udlejet. Af disse er to udlejet til erhverv, mens 41 er udlejet til beboelse. Lejlighederne er mellem 30 og 40 kvadratmeter store.

Lejekontrakten med den nuværende hotelejer, Scandic, udløber ved årsskiftet 2023/2024, hvor hotellet efter planen vil lukke. Derefter skal der altså finde en ny operatør.

– Vi har været i dialog med forskellige hoteloperatører. I forhold til, hvad der skal til for et drive et nutidigt hotel, der matcher markedet. Og der er er både størrelsen og antallet af værelser afgørende. Det er derfor vi nu har søgt om at gøre hele tårnet til tårnet til erhvervs- og hotelvirksomhed, siger Center Manager i Lyngby Storcenter, Casper von der Ahé, til SN.dk.

Hotellobby og restaurant flyttes efter planen fra 2. til 12. sal. På 2.sal hvor der i dag er hotellobby, foreslås der i fremtiden at være faciliteter tilknyttet hotellet såsom fitness, wellness eller lignede samt eventuelt hotelbar. Den del af 2. salen som i dag er hotelrestaurant, foreslår DSC at indlemme i storcenterets areal til et nyt mad/drikke koncept, med mulighed for udeservering på en del af taget mod Klampenborgvej.

Projektet er en del af Danske Shoppingcentres ønske om at opgradere og udvikle hele centret med fokus på facader og sammenhæng til udeområder.