Visualisering af boligbyggeri i Rådhusparken i Glostrup.
Visualisering af boligbyggeri i Rådhusparken i Glostrup.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Ifølge SN.dk var der i februar 2024 deadline for at komme med bud på et 40.000 kvadratmeter stort udviklingsprojekt med boliger og et parkeringshus midt i Glostrup. Men der kom ikke et eneste bud.

Det får dog ikke vestegnskommunens borgmester Kasper Damsgaard (S) til at ryste på hånden.

– Vi vælger at se det fra den positive side. Vi får mulighed for at se på udbuddet endnu en gang. Vi har haft en dialog med markedet, og vi mener stadig Glostrup er et attraktivt sted at investere, men det har givet anledning til at se på, hvordan vi har skruet vores udbud sammen, siger han til SN.dk og påpeger, at letbanen langs Ring 3 er klar til åbning i 2025.

Læs også: Kendt kontorbygning i Glostrup nedrevet og 200 boliger på vej

PFA har i forbindelse med projektet været med til at betale for arkitekttegninger, og det var ventet, at pensionskassen vil komme med et bud på projektet. Det skete ikke.

– Vi vurderer fortsat, at beliggenheden og planerne for området er særdeles attraktive, og passer rigtig godt til PFA’s boligstrategi. Men rentestigninger og markant højere byggeomkostninger betyder, at det ikke muligt for os at realisere et projekt med betalbare boliger til det udbudte prisniveau, siger Peter Morgen, ejendomschef i PFA til SN.dk.

Kommunen havde ifølge SN.dk sat en mindstepris på 4.000 kroner per kvadratmeter, hvilket svarer til 160 millioner kroner i alt. Herfra kunne udgifter til nedrivning af de gamle bygninger i Rådhusparken trækkes fra.