Skou Gruppen skal renovere 251 boliger for Glostrup Boligselskab

Skou Gruppen skal renovere, energioptimere, ombygge og udbygge Glostrup Boligselskabs afdeling 33, Birke-/Bøgeskoven.

Over de kommende godt to år skal 248 almene boliger renoveres og moderniseres, mens der skal etableres tre nye boliger. Desuden bliver 26 boliger i bebyggelsen omdannet til tilgængelighedsboliger.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Skou Gruppen, som i hovedentreprise skal varetage opgaven for Glostrup Boligselskab.

– Vi er glade og stolte over at være valgt til at gennemføre denne hovedentreprise. Vi har tidligere gennemført lignende projekter for store boligforeninger med tæt lav bebyggelse. Så det er en opgave, som ligger lige til højrebenet for os, siger Skou Gruppens administrerende direktør, Martin Skou Heidemann, om den nye hovedentreprise.

Birke- /Bøgeskoven blev oprindeligt opført i fire etaper fra midt i 80’erne til midt i 90’erne.

I dag rummer boligforeningen 248 lejligheder med et samlet areal på i alt cirka 20.000 kvadratmeter. Der er 154 rækkehuse med familieboliger i halvandet plan, fire rækkehuse, som er opdelt i otte studieboliger og seks boligblokke på mellem to og tre etager, hvor der i alt er 90 lejligheder.

– Boligselskabet har valgt at entrere med Skou Gruppen, fordi de blandt andet har erfaringer med at renovere almene boliger og håndtere den opgaver, det indebærer at renovere et større boligområde, siger Per Dalhammer, som er forvaltningschef hos Glostrup Boligselskab.

En stor energirenovering og modernisering

Alle Birke- /Bøgeskovens boliger skal renoveres ude og inde. Renoveringen omfatter blandt andet udskiftning af tage, samtlige døre, vinduer og karnapper samt en totalrenovering af badeværelserne.

Rundt omkring i bebyggelsen er der desuden en række skure med både tekniske, private og fælles formål. Disse skal også renoveres.

Derudover skal der etableres tre helt nye boliger i en cirka 270 kvadratmeter stor selvstændig bygning, som tidligere har huset vaskeri og kontor. 26 af de i alt 251 nyrenoverede lejeboliger skal også indrettes som tilgængelighedsboliger.

Fakta om projektet

Energirenovering, modernisering og ombygning af Birke- /Bøgeskoven

248 almene boliger renoveres inde og ude, og tre nye lejligheder etableres. 26 lejligheder bliver tilgængelighedsboliger

Projektet påbegyndes i foråret 2024 og forventes afsluttet i sommeren 2026

Bygherre: Glostrup Boligselskab

Bygherrerådgiver: Kuben Management

Totalrådgiver: Rubow Arkitekter (nu Nordic Office of Architecture)

Underrådgiver på ingeniørarbejder: Dominia

Hovedentreprenør: Skou Gruppen

Kilde: Skou Gruppen.