KAB har udbud på vej: Tagrenovering i Glostrup med 100 procent genbrugstegl. Foto: KAB.
KAB har udbud på vej: Tagrenovering i Glostrup med 100 procent genbrugstegl. Foto: KAB.

Vestergårdens afdeling I, II & III i Glostrup skal have skiftet tag i 2025. I morgen sendes projektet i udbud, og der forventes licitation i efteråret.

Det skriver KAB i en pressemeddelelse.

Projektet består af nyt fast undertag, røde solcellepaneler på den ene af hver bygnings store tagflader mod syd eller vest, samt 100 procent genbrugstegl på de resterende tagflader.

– I projektets opstartsfase tænkte vi, at vi kunne bruge de gamle tegl til vejfyld. Men ambitionerne voksede, og nu er vi endt med et projekt, hvor alle teglsten i renoveringsprojektet er genbrugssten fra afdelingens eksisterende tage, udtaler Lars Holmgaard Hoffensetz, som sammen med Micki Mlka er projektleder på sagen for KAB.

Læs også: Justeringer af etapeplan for ny bydel skal sikre genbrug af mursten

AI Arkitekter og Ingeniører er totalrådgiver på projektet.

– Det her er lykkes, fordi alle har trukket i samme bæredygtige retning. Vi har mødt et beboerdemokrati, der modigt og meget bevidst har truffet grønne valg, og et ejendomsselskab, der har banet vej for en fornuftig projektøkonomi ved at øremærke frie midler til grønne investeringer, udtaler markedschef for almen renovering hos AI, Flemming Kristensen.

I alt består Vestergården af fire afdelinger med 819 lejligheder. Blokkene er opført i 1950’erne på arealet mellem Roskildevej, Stadionvej og Herstedøstervej, og er opført som en parkbebyggelse i tre etager.