Timberman leverer gulv til 54 DGNB-boliger i Glostrup

Mellem Hovedvejen og Nørre Alle i Glostrup er 54 boliger ved at blive bygget. Til projektet er der leveret og monteret 2.800 kvadratmeter Novego-gulv fra Timberman, og det er ifølge gulvvirksomheden et udtryk for en tendens inden for nybyggeri.

AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

GVL Entreprise bygger 54 nye boliger i Glostrup. Visualisering: Arkitema.
GVL Entreprise bygger 54 nye boliger i Glostrup. Visualisering: Arkitema.

Ifølge en pressemeddelelse fra Timberman er omkring 1.000 nye boliger aktuelt under opførelse i Glostrup.

Et af de mange boligprojekter i vestegnskommunen opføres på hjørnet mellem Hovedvejen og Nørre Alle.

Det er GVL Gruppen, der er bygherre på projektet med 54 boliger, der skal DGNB-certificeres.

– Vi har fokuseret på at vælge materialer, der samlet set kan sørge for, at projektet lever op til kravene i certificeringen, og at vi således undgår unødig miljøpåvirkning. Samtidig har vi skullet tænke over, at boligerne skal anvendes til udlejning, så materialerne skal være praktiske og nemme at vedligeholde – vel at mærke uden at vi går på kompromis med udseendet, udtaler projektleder hos GVL Entreprise, Ali Aktas.

– Eksempelvis var boligerne oprindeligt projekteret med trægulve, men da vi undervejs kiggede på valget af specifikke materialer, viste der sig at være bedre alternativer. Her var Novego-vinylgulve et mere praktisk og vedligeholdelsesvenligt valg, som samtidig til forveksling ligner og føles som et trægulv med dets struktur, mønster og nuance.

At vedligehold fylder mere i overvejelserne, er en tendens, som gulvvirksomheden Timberman kan nikke genkendende til.

Timberman levere gulve til boligbyggeriet i Glostrup. Foto: PR.
Timberman levere gulve til boligbyggeriet i Glostrup. Foto: PR.

Det bekræfter en undersøgelse udført i samarbejde med Voxmeter blandt 2.000 boligejere ligeledes, da syv ud af ti tilkendegiver, at de i høj grad tænker over at vælge materialer, som er nemme at vedligeholde, mens knap halvdelen tænker mere over det end fem år forinden.

– Vedligeholdelse er noget, som de fleste gerne vil slippe for – det er tidskrævende og ofte også dyrt, så derfor fylder det i overvejelserne ved nybyg for såvel udlejere og ejere som lejere. Vi kan også tydeligt se tendensen i efterspørgslen på vores vinylgulve – både til udlejningsboliger og typehuse, men også renoveringsprojekter, hvor mange tilvælger et vinylgulv, fortæller Alex B. Jørgensen, som er projektkonsulent hos Timberman.

– Det hænger formentlig sammen med, at der er sket en stor udvikling af vinylgulve de senere år. Førhen havde vinylgulve et helt andet udseende end i dag, hvor de anses som et attraktivt gulvvalg med en detaljeret finish og lave vedligeholdelsesomkostninger.

De sidste detaljer er ved at blive færdiggjorte, så boligerne står klar til indflytning til november.

Fakta om projektet i Glostrup

Bygherre: Hovedvejen Glostrup ApS (GVL Gruppen)

Entreprenør: GVL Entreprise

Arkitekt: Arkitema

Ingeniør: Cowi

Gulvleverandør: Timberman

Areal på projektet: 4.120 kvadratmeter

Størrelse på boliger: 40-117 kvadratmeter

Kilde: Timberman.