Ishøj Teater moderniseres for knap 70 millioner

Arbejdet med at forny og udvide Ishøj Teater går nu i gang. Den nye bygning er tegnet af Wohlert Arkitekter og Svendborg Architects.

Ishøj Teater ikke blevet moderniseret siden opførelsen i 1972. Derfor er bygningen i dag helt nedslidt. Men nu står den over for en større overhaling.

Det oplyser Ishøj Kommune i en pressemeddelelse.

– Moderniseringen giver et massivt løft til vores teater, og gør det muligt for os at udleve de visioner og drømme, som de nuværende rammer begrænser, udtaler leder af Ishøj Teater, Allan Grynnerup, i pressemeddelelsen.

Planlægningen af moderniseringen af Ishøj Teater er nu ved at blive afsluttet. De første håndværkere kan gå i gang med byggeriet til sommer, og derfra vil byggeriet tage cirka halvandet år. Efter planen skal teatrets nye bygning indvies til juleforestillingen 2024.

Ishøj Teaters nye bygning er tegnet af Wohlert Arkitekter med Svendborg Architects som underrådgiver.

Ishøj Teater bliver nu moderniseret for knap 70 millioner kroner. Visualisering: Wohlert Arkitekter.
Ishøj Teater bliver nu moderniseret for knap 70 millioner kroner. Visualisering: Wohlert Arkitekter.

Tegnestuerne vandt i efteråret 2021 arkitektkonkurrencen med en helt ny bygning, hvor spor af landskabet trækkes op i facadens organiske former, og relationen til landsbyen og landskabet er både nytænkt og nærværende.

– Vores nye bygning bliver simpelthen så flot og langt mere funktionel til glæde for alle de mange børn, unge og voksne, som hvert år besøger os. Derudover bliver arbejdsmiljøet for medarbejderne også meget bedre end i dag, udtaler Allan Grynnerup.

Den nye teaterbygning vil koste 68,7 millioner kroner. A.P Møller Fonden har bevilget 47,7 millioner kroner til projektet, mens Ishøj Kommune, som ejer bygningen, bidrager med 21 millioner kroner.

Kort om Ishøj Teater

Jytte og Tonny Lyngbirk, der byggede Ishøj Teater, startede for alvor deres arbejde med professionelt teater for børn i 1965. Forestillingerne blev spillet på forskellige scener i København. I 1969 åbnede de en lille teaterbygning ved deres eget hus i Ishøj Landsby, og i 1972 indviede de bygningen i Tranegilde.

Ishøj Teater har med stor succes siden 1969 spillet teater for børn fra hele Sjælland og er i dag en veletableret institution. Teatrets univers er eventyrets verden, for eventyr går igen i alle kulturer. Alene Ishøj Kommune rummer over 100 nationaliteter.

Teatret har 22.000 gæster årligt. I 2022 var 83 forestillinger på teatrets egen scene – trods corona i foråret – samt 76 forestillinger på turné.

Kilde: Ishøj Kommune.