PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj

Sammen med Rasmus Friis, Artelia og Masu Planning har PLH Arkitekter vundet konkurrencen om tredje etape af Brohuset i Ishøj. Projektet indebærer til- og ombygning.

PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj.
PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj.

Når tredje og sidste etape af Ishøjs medborger- og sundhedshus, Brohuset, står færdigt i 2025, vil det være virkeliggørelsen af en vision skabt af PLH Arkitekter sammen med Rasmus Friis, Artelia og Masu Planning.

Det skriver arkitektvirksomheden i en pressemeddelelse.

Projektet omfatter både nedrivning, renovering samt etablering af et helt nyt treetagers hus, som på elegant vis danner en sammenhæng mellem Brohusets eksisterende bygninger.

– Arbejdet med dette projekt bæres af et ønske om at skabe de optimale rammer til at understøtte mangfoldige og meningsfulde fællesskaber. Vi har lagt vægt på, at Brohusets tredje etape indgår som en smuk og harmonisk forlængelse af den eksisterende arkitektur og kan fungere som et trygt, naturligt samlingspunkt for brugere, lokalsamfund og ansatte. Vi glæder os til at tage hul på byggeriet sammen med Rasmus Friis, Artelia og MASU Planning, og vi håber, at Ishøjs borgere vil tage godt imod det, udtaler arkitekt og partner i PLH Arkitekter, Lars Toksvig.

PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj.
PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj.

Den nye bygning kommer til at indeholde borgerservice, undervisningslokaler, foreningsområder, arbejdspladser samt et centralt, indre ”Borgertorv”. Torvet er glasoverdækket, hvilket ifølge PLH Arkitekter skaber et åbent, tilgængeligt og imødekommende rum med masser af luft og dagslys, hvor borgere, brugere og ansatte kan mødes både planlagt og spontant.

På husets øverste etage findes en stor, lys kantine med loft til kip. Via en tilbagetrækning i bygningsvolumenet er skabt plads til en tagterrasse i direkte forbindelse med kantinen. I sin sammenhæng er der tale om ét stort rum, som uden for frokosttid vil kunne bruges til et væld af formål så som touch down arbejdspladser, møder, sociale arrangementer og oplæg.

Gamle traditioner og nye krav

PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj.
PLH vinder konkurrence om Brohuset i Ishøj.

Den nye bygnings eksteriør fremstår som en harmonisk videreførelse af Brohusets eksisterende arkitektur og står samtidig som en moderne fortolkning af smukke, danske byggetraditioner, idet facader udføres i røde skærmtegl og med rejste tage.

Hele vejen igennem projektet vil der være fokus på bæredygtighed og holdbare løsninger. Træ bruges som gennemgående materiale, både for at reducere CO2-udledning og for at skabe et varmt, organisk udtryk, ligesom der på taget monteres solceller. Byggeriet er således planlagt til at have et ekstra nedsat CO2-aftryk og til at kunne leve op til de nyeste, mest skærpede udledningskrav.