Jakobsen & Blindkilde bygger kontor og innovationscenter i Brande

Jakobsen & Blindkilde skal bygge et nyt kombineret kontor og innovationscenter i Brande for virksomheden KMC, der udvikler kartoffelbaserede produkter.

Den NCC-ejede virksomhed Jakobsen & Blindkilde skal bygge et nyt kombineret kontor og innovationscenter i Brande for virksomheden KMC. Opgaven er en totalentreprise, og de cirka 4.000 kvadratmeter vil fordele sig på tre etager samt kælder. Udover bygningen etableres et nyt større parkeringsområde på over 4500 kvadratmeter, skriver NCC i en pressemeddelelse.

– Det er en god opgave, hvor vi kan benytte os af egenproduktion i en god del af byggeriet. Opgaven passer godt til vores kompetencer i og med, at det er en kombination af kontor, lager og innovationscenter samt sammenbygning med eksisterende byggeri, udtaler Lasse Bennedsgaard, senior projektchef i Jakobsen & Blindkilde, i meddelelsen.

Det er især i kælderdelen, at egenproduktionen kommer i spil, når der skal laves kloak og beton. I forlængelse af de nye parkeringsforhold bygges der samtidig en nedkørselsrampe. Rampen, der støbes in situ, skal sikre en nem tilkørsel til lageret fra parkeringspladsen.

I stueplan i den nye kontorbygning etableres et innovationscenter, hvor KMC får optimeret deres forhold til udvikling af nye produkter til deres portefølje af kartoffelbaserede fødevarer og bindemidler. På de to øverste plan etableres nye kontorer.

– Det er en ret udfordrende og spændende opgave. Der indgår både gas, damp, trykluft med mere i bygningen, så der er meget at holde styr på. I og med, at det er en sammenbygning af nye og eksisterende kontorer, er det vigtigt for os at fastholde en god dialog, så vi opnår den bedste proces for alle parter, siger Lasse Bennedsgaard.

Ordren er på 60 millioner kroner. Arbejdet er påbegyndt og forventes afsluttet i marts 2024, skriver NCC.