Japanske Olympus flytter fra Ballerup til et flerbrugerhus på Knud Højgaards Vej 2 i Søborg. Foto: Google Maps.
Japanske Olympus flytter fra Ballerup til et flerbrugerhus på Knud Højgaards Vej 2 i Søborg. Foto: Google Maps.
AnnonceTilmeld nyhedsbrevet fra Dansk Byudvikling

Olympus med hovedkontor i Shinjuku i Tokyo og mere end 30.000 medarbejdere er nok mest kendt for at producere kameraer og kameraudstyr. Gennem de senere år har den multinationale virksomhed dog gennemgået en større transformation. I dag sælger Olympus teknologiske løsninger til me­di­ci­na­lin­du­stri­en.

Den 1. juni flytter virksomhedens danske afdeling fra 2.800 kvadratmeter i Ballerup til nye kontorer på 1.200 kvadratmeter på Knud Højgaards Vej 2 i Søborg. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EDC International Poul Erik Bech, som har været lejerådgiver for Olympus.

– Olympus er et godt eksempel på en prægende tendens på markedet for kon­to­re­jendomme. Der bliver i stigende grad stillet større krav til fleksible, moderne og inspirerende kontormiljøer, hvor faciliteterne er i topklasse og kan fungere som gulerod i re­k­rut­te­rings­pro­ces­sen. Medarbejderne er kommet endnu mere i fokus efter cor­o­na­pan­de­mi­en satte skub i hele ar­bejds­mar­ke­det, og for mange virksomheder, måden der arbejdes på, udtaler Helle Nielsen Ziersen, Head of International Relations, EDC Poul Erik Bech.

Kontorejendommen blev i 2001 opført i totalentreprise af Glindorf & Partnere med arkitektur og design af Ulrik Wang og Link Arkitektur og med AB Clausen som ingeniør. Projektet blev udviklet af Alfa Development, som dengang hed ELF Development.

– Vi lejer os ind i Alfa Developments unikke kontorlejemål som en del af en større transformation, hvor vi går fra et fokus på kameraer og B2C-segmentet og over til medicinsk teknologisk udstyr og B2B-segmentet – fortsat som en videnstung og nytænkende virksomhed. Derfor har vi i en længere periode ledt efter et domicil, der er mere tilsvarende med vores nye setup. Vi har blandt andet ikke længere et reelt behov for den lagerplads, som vi har i dag, og så ville vi gerne optimere arbejdspladsen og arbejdsmiljøet på en række parametre – især ovenpå på de tendenser, der er kommet på bagkant af cor­o­na­pan­de­mi­en, udtaler Kristian Arp Regnersgaard, Regional Business Unit Manager, Medical Services, Olympus Nordics & the Netherlands.

LÆS OGSÅ: NYE LEJLIGHEDER I SØBORG KLAR TIL INDFLYTNING

Kon­to­re­jen­dom­men i Søborg rummer et 4.340 kvadratmeter nyrenoveret flerbrugerhus. Alfa Development har selv til huse på 3. sal i ejendommen, der næsten ligger over for MT Højgaards domicil.

– Ovenpå corona er kravene til arbejdspladser og arbejdsmiljø ændret markant. Medarbejderne er blevet vant til hjemmearbejde, og det betyder helt konkret, at virksomheder og kontorerne nu skal konkurrere med det, folks eget hjem kan tilbyde. Vores fokus og mål har derfor været at skabe et kontor, hvor alt er centreret om medarbejderne og deres trivsel. Derfor bliver alt nørdet – alt fra gulve, der ikke skal vaskes med andet end vand, så vi minimerer ke­mi­ka­lie­bru­get, til attraktive fæl­les­fa­ci­li­te­ter, ja selv kaffen er nøje udvalgt, udtaler Balder Nikolai Kringelbach, Investment Manager i Alfa Development.