Nye lejligheder i TV-Byen i Søborg klar til indflytning

Den 1. maj 2023 stod yderligere 188 nye lejligheder i TV-Byen i Søborg klar til indflytning. De første 140 lejligheder er allerede udlejet.

Det bliver pustet nyt liv i området med de sagnomspundne studier, der tidligere var en del af TV-Byen i Søborg, idet et nyt boligområde skyder frem. Det oplyser DEAS Asset Management, der er udvikler og aktiv bygherrerådgiver på Projekt Radio, i en pressemeddelelse.

– Der har været en spændende og udfordrende opgave at udvikle de gamle DR TV-Studier i Søborg, med respekt for bygningernes strukturelle begrænsninger såvel som den historie, de ikoniske bygninger bærer, siger Milo Lillegaard Larsen, Senior Development Manager, DEAS Asset Management.

Ombygningen startede i sensommeren 2021, og de nye boliger føjer sig nu til de allerede 1.000 nyere boliger og erhverv, der er skudt op i 2860 Søborg, siden DR flyttede fra det ikoniske postnummer i 2005, hvor omdannelsen af TV-Byen til boligområdet Gyngemose Park begyndte.

Af de 188 boliger i første etape er 140 allerede udlejet gennem godt samarbejde med Stad (EDC Poul Erik Bech). Anden etape omfatter 84 lejligheder, der efter planen afleveres i tredje kvartal 2023.

Et bærende element i projektet har været at reducere CO2-aftrykket. Derfor er de eksisterende bærende konstruktioner og facader fra start 70’erne bibeholdt, og der er etableret solceller på taget. Solcellerne vil kunne producere omkring en tredjedel af ejendommens energiforbrug.

Samtidig forberedes projektet til certificering i kategorien ”Buildings In Use” under DGNB.

Plads til fællesskab

Det er hensigten at skabe et fællesskab mellem familierne ved at samle dem i den ene ende af ejendommen omkring private gårdrum, perfekt til børnefamilierne. Familieboligerne i anden fase af projektet vil også få små åbne haver og brede altangange, som inviterer til ophold. Herudover etableres der en legeplads i familieboligernes store gårdrum, skriver DEAS.

I udviklingen af ungdomsboligerne er der især lagt vægt på at skabe gode rammer for fællesskabet både indendørs og udenfor.

– Det har været vigtigt for os at skabe nogle gode rammer for de studerende, hvor de har en tryg base og kan dyrke det fællesskab, der er afgørende for, at de får et godt studieliv. Jeg synes, at vi er lykkes godt med at skabe nogle rum, der indbyder til dialog og fællesskab, siger Milo Lillegaard Larsen.

Kort om projektet

  • Der udvikles 155 ungdomsboliger og 117 lejligheder på samlet 12.300 kvadratmeter, samt renoveres cirka 8.000 kvadratmeter kælder til erhverv og fællesarealer.
  • Projektet opføres i to etaper.
  • Første etape er nu klar til indflytning den 1. maj.
  • Anden etape, der omfatter 84 lejligheder, afleveres forventeligt i tredje kvartal 2023.
  • Totalentreprenør er Jönsson Entreprise.
  • Arkitekt er Link arkitekter.
  • Boligerne udlejes af EDC Projekt Poul Erik Bech.
  • Læs mere på https://projectradio.dk/.