Almene boliger i Søborg renoveres for 160 millioner

De 16 boligblokke i Kildevænget står over for en omfattende renovering. Nu er entreprisekontrakten underskrevet.

Kildevænget i Søborg står over for den mest omfattende renovering, siden afdelingen blev opført i 1958.

Renoveringen vil strække sig over 2,5 år. Det fremgår af en pressemeddelelse fra FA09, som administrerer boligerne for Gladsaxe Almennyttige Andelsboligforening (GAA).

I går blev entreprisekontrakten på den store renovering underskrevet. Det blev Hovedstadens Bygningsentreprise, der endte med at få opgaven, der i alt løber op i en entreprisesum på 159 millioner kroner.

– I udvælgelsen af entreprenøren har vi udover pris også lagt vægt på, hvordan de bydende vil løse opgaven i forhold til at tage bedst hensyn til vores beboere. Blandt andet i forhold til god information, så beboerne føler sig trygge og planlægning af byggeriet, så renoveringen forstyrrer i så kort tid som muligt, udtaler Torben Hangaard Nielsen, der er byggechef i FA09.

De 16 blokke skal have nye tage, og alle gavle kældre og kældernedgange skal isoleres, ligesom opgangene får nye dørtelefoner.

– Arbejderne med udskiftning af skifertage er en del af vores kerneforretning. Vi har en stor egenproduktion indenfor tømrer- og blikkenslagerarbejder blandt andet med udskiftning af tage. Dertil har vi tidligere haft et godt samarbejde med FA09 og Aart, hvor vi har gennemført nogle gode byggesager sammen, siger Sonny Andersen, der er projektleder på sagen fra Hovedstadens Bygningsentreprise.

GAA ejer i alt 1.286 lejemål fordelt på syv boligafdelinger. FA09 administrerer 12.000 boliger for ni boligorganisationer.