Gladsaxe Kommune og AB bag idrætsanlæg under Hillerødmotorvejen

Lokale og Anlægsfonden donerer 2 millioner kroner til et idrætsanlæg til cricket, mountainbikeryttere og løbere under Hillerødmotorvejen i Gladsaxe.

Ved Skovbrynet Station på kanten til Hareskoven vil Gladsaxe Kommune og AB (Akademisk Boldklub) etablere et helt særligt idrætsanlæg under Hillerødmotorvejen.

Det samlede budget for projektet er godt 9 millioner kroner, og med en bevilling på 2 millioner kroner fra Lokale og Anlægsfonden er realiseringen af projektet rykket et skridt nærmere.

Det skriver Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse.

Anlægget består dels et slagsportscenter med to kastebaner og andre faciliteter til cricketsporten og dels et pitstop med lockers, vand, toiletter og koldtvandsbrusere.

Den særlige placering under Hillerødmotorvejen betyder, at motorvejen fungerer som tag, så cricketspillerne kan spille cricket året rundt, ligesom faciliteterne kan benyttes af andre brugere, uanset om det sner eller regner.

– Der er ingen tvivl om, at centeret vil være en stor gevinst for både cricketspillerne, mountainbikerytterne, løbere og andre, der er aktive på Hareskovens mange stier. Derfor er vi meget glade for opbakningen fra Lokale og Anlægsfonden til projektet, og vi håber snart at opnå en fuld finansiering, siger borgmester Trine Græse (S).

AB fik tilbage i 2019 idéen til at etablere cricketfaciliteten under motorvejen. Siden har Gladsaxe Kommune og idrætsklubbens cricketafdeling udviklet projektet, så det sammensatte idrætsanlæg nu rummer flere funktioner, flere forskellige brugergrupper og dermed bidrager med en masse liv og aktivitet på stedet.

– Som forening har det været vigtigt at gå kreativt og nysgerrigt til værks for at bringe idéen om en helårs træningsfacilitet for vores cricketspillere frem til det projekt, som vi står med nu. De nye træningsfaciliteter gør det muligt at udvide vores aktiviteter med for eksempel pige- og damehold samt i forhold til folkeskoler og andre målgrupper i lokalområdet. Vi håber, at projektet snart kan gennemføres, siger formand for Akademisk Boldklub, Ulrik Rasch.

Gladsaxe Kommune og AB bag idrætsanlæg under Hillerødmotorvejen. Visualisering: Jaja Architects.
Gladsaxe Kommune og AB bag idrætsanlæg under Hillerødmotorvejen. Visualisering: Jaja Architects.

Gladsaxe Kommune har sideløbende været i dialog med Dansk Mountainbike Klub om etablering af spor og pump-track i umiddelbar tilslutning til den nye facilitet.

Det er en forudsætning for projektets gennemførelse, at der opnås en fuld finansiering. Den videre fundraising er i fuld gang.

Projektets titel er Slagsportscentret og Pitstoppet. Faciliteterne er tegnet af JaJa Architects.

Projektet udføres på et areal, som er stillet til rådighed af Vejdirektoratet.

Om projektet

Økonomi

Projektudgift: 9,12 millioner kroner

Tilsagn om bevillinger til projektet, nu:

Gladsaxe Kommune: 2,45 millioner kroner

AB Cricket: 50.000 kroner

Realdania: 750.000 kroner

Lokale og Anlægsfonden: 2 millioner kroner

Der mangler således fortsat godt 3,9 millioner kroner til realisering af projektet.

Beskrivelse af projektet

Pitstoppet og Slagsportscenteret er placeret bag en fælles, høj “indhegning” bestående af et træskelet med polycarbonatplader i varierende gennemsigtighed. Polycarbonatpladerne langs kastebanerne er så transparente, at det der er muligt at betragte sporten udefra.

Slagsportscenteret indeholder blandt andet to kastebaner samt areal til træningsøvelser. Kastebanerne er omkredset af net, som kan fange boldene.

Kastebanerne bliver forsynet med kastemaskiner og banerne er oplyst efter internationale standarder for sporten.

For brugerne i Slagsportscenteret er bygningens overflade udformet som en stor trappe, hvorfra man kan betragte træningen.

Pitstoppet indeholder toiletter, herunder handicaptoilet, 30-50 lockers, tappested for koldt vand og koldtvandsbruser.

Kilde: Gladsaxe Kommune.