Jeudan og Clever bag ny lynladestation ved RingStedet. Foto: PR.
Jeudan og Clever bag ny lynladestation ved RingStedet. Foto: PR.

Sammen med Jeudan vil Clever etablere en af Sjællands største offentlige lynladestationer ved butikscentret RingStedet i Ringsted. Allerede i 2023 skal den stå klar til brug. Det skriver ladeoperatøren i en pressemeddelelse.

– Salget af elbiler herhjemme er mere end fordoblet det seneste år, og det er et tegn på, at danskerne virkelig bakker op om den grønne omstilling. Men det stiller også krav til ladeinfrastrukturen rundt om i landet. Derfor er det vores ambition at udvide Danmarks største ladenetværk med flere end 700 lynladepunkter fordelt over hele landet inden udgangen af 2023, og 20 af dem kommer til at stå ved RingStedet, udtaler Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller, i meddelelsen.

Lynladestationen kan lade op til 20 elbiler på samme tid, og det er muligt at lade elbilen fra 0-80 procent på under 30 minutter, skriver Clever.

– Med placeringen ved RingStedet giver det samtidig elbilisterne en unik mulighed for at bruge ventetiden på enten shopping af dagligvarer, et besøg i MovieHouse eller et restaurantbesøg, mens bilen lader op, udtaler Jens Lyngby Lyngstrand, servicedirektør i Jeudan, der ejer RingStedet, i pressemeddelelsen.

Aftalen mellem Jeudan og Clever er endnu et produkt af samarbejdet mellem ejendoms- og servicevirksomheden og ladeoperatøren. I løbet af 2022 har Clever således etableret knap 200 ladepunkter i tre af Jeudans parkeringshuse i København. Og flere er på vej. I løbet af 2023 har Clever flere end 230 ladepunkter på vej på Jeudans lokationer.

Clever har i forvejen ladestandere på foreløbig seks lokationer rundt om i Ringsted, og flere tilføjes i løbet af 2023. Lynladepunkterne ved RingStedet indgår i Clevers samlede ladenetværk, der i dag tæller flere end 100 lynladepunkter i hele landet.

Om Jeudan og Clever

Jeudan er Danmarks største børsnoterede ejendoms- og servicevirksomhed. Virksomheden ejer mere end 200 ejendomme, hvoraf størstedelen er placeret i København. Frem mod 2025 er det en del af Jeudans ansvarlighedsstrategi at etablere ladestandere på 25 procent af koncernens parkeringspladser.

Clever er Danmarks førende ladeoperatør og tilbyder i dag opladning på Danmarks største ladenetværk med knap 5.000 offentlige ladepunkter. Inden udgangen af 2025 er det Clevers ambition at sætte strøm til i alt 20.000 offentlige ladepunkter i hele landet, heriblandt også lynladepunkterne ved RingStedet.

Kilde: Clever.