K-Fastigheter etablerer sig i Danmark med boligprojekt i Vallensbæk.
K-Fastigheter etablerer sig i Danmark med boligprojekt i Vallensbæk.

K-Fastigheter har underskrevet en kontrakt med sælgerne PLC Holding og Danas Holding en aftale om køb af en ejendom i Vallensbæk Strand for 49 millioner kroner. Det oplyser det svenske ejendomsselskab i en pressemeddelelse.

Ejendommen har en byggeret på 7.780 kvadratmeter fordelt på 95 lejligheder og 92 parkeringspladser. K-Fastigheter planlægger at sætte byggeriet af de nye boliger i gang i første halvdel af 2020, oplyses det videre i pressemeddelelsen.

– Etableringen er i tråd med K-Fastigheters operationelle mål om at forvalte mindst 5.000 lejligheder i Norden i slutningen af 2023 og opskalere antallet af årlige nybyggerier til 1.000 lejligheder om året inden udgangen af 2023, udtaler Jacob Karlsson, administrerende direktør for K- Fast Holding AB, i meddelelsen.

– K-Fastigheter adskiller sig fra mange af de svenske aktører, der er til stede på det danske marked, ved at vi ligesom i Sverige implementerer vores stærke forretningsmodel, hvor vi ejer hele kæden fra projektudvikling og byggeri til fremtidig administration. Det betyder, at vi er sikre på, at vi nu tager det første skridt ind på det danske marked, siger han.

Han påpeger, at ejendommen blot ligger 14 kilometer fra K-Fastigheters hovedkontor i Hässleholm.

– Det er geografisk tættere end nogle andre af vores projekter, så vi administrerer dette projekt gennem vores egen eksisterende svenske organisation med hensyn til projektudvikling og konstruktion. Og på lang sigt etablerer vi også vores egen danske organisation til forvaltning af vores ejendomme, siger Jacob Karlsson.

– Vores etablering i Danmark, med Københavnsområdet i fokus, er en af de mere betydningsfulde beslutninger, vi hidtil har taget i K-Fastigheters historie, og med dagens forhold kan vi på den anden side få bedre marginer både med hensyn til pengestrøm og værdi end i tilsvarende projekter i Sverige. Jeg ser dette som et første skridt i en langsigtet investering i Danmark med fokus på Storkøbenhavn, siger han.

K-Fastigheter arbejder med tre egenudviklede koncepthuse, og projektet i Vallensbæk er ifølge selskabet i god overensstemmelse med K-Fastigheters punkthus-koncept.

K-Fastigheter råder over 1.700 boliger i Øresundsregionen, Småland og det vestlige Sverige. Koncernens ejendomsportefølje har en bogført værdi på godt 3 milliarder kroner og en årlig lejeværdi på cirka 137 millioner kroner.

Vici Advokater har været K-Fastigheters rådgiver i forbindelse med købet af ejendommen i Vallensbæk.