Hovedstadskommune vil have overdækket lokale motorveje

Klemt inde mellem støj fra Køge Bugt Motorvejen og Holbækmotorvejen drømmer man i Vallensbæk Kommune om overdækkede motorveje.

I Rødovre Kommune drømmer man om at få overdækket Amagermotorvejen med solceller, og i Vallensbæk døjer man også med støj fra den stigende mængde trafik.

Vallensbæk Kommune ligger mellem mellem Køge Bugt Motorvejen og Holbækmotorvejen, og kommunen rundede sidste år 17.000 indbyggere.

– Vallensbæks borgere oplever dagligt støjgener og forringet livskvalitet, hvilket kan have negative indvirkninger på deres helbred, siger kommunens borgmester Henrik Rasmussen (K) i en pressemeddelelse.

Vallensbæk Kommune tidligere har samarbejdet med andre kommuner på Vestegnen for at rette opmærksomheden mod de udfordringer, som trafikken til og fra København skaber. Borgmesteren påpeger, at det er vigtigt at finde langsigtede og effektive løsninger for at forbedre situationen for borgerne.

Vallensbæk Kommune vil gerne bidrage til Vejdirektoratets mulighedsstudie af overdækningsløsninger på motorveje. Kommunen har allerede erfaringer med støjproblematikker og har været en del af Silent City-samarbejdet, hvor der er opnået viden om støjproblemer på tværs af kommunerne omkring København. Ved at deltage i studiet vil Vallensbæk Kommune kunne bidrage med en bredere forståelse af mulighederne for at bekæmpe støj og skabe mere bæredygtig infrastruktur, lyder det i meddelelsen.

Selvom der nylig er blevet bevilget en støjskærm langs Holbækmotorvejen, understreger borgmesteren, at udvidelsen af Amagermotorvejen vil have alvorlige konsekvenser for Vallensbæks sydlige del.

– Øget trafik og støj vil påvirke området negativt. Derfor mener vi, at overdækningsløsninger kan være relevante og fornuftige, og at de kan bidrage til innovative byudviklingsløsninger, siger Henrik Rasmussen.

Nu krydser borgmesteren fingre for, at trafikministeren vil overveje kommunens anmodning om at blive en del af mulighedsstudiet og inddrage enten Køge Bugt Motorvejen eller Holbækmotorvejen, eller begge motorveje.

Tæt på Køge Bugt Motorvejen er et større boligprojekt med både et friplejehjem og højhuse i øvrigt på tegnebrættet i Vallensbæk Kommune.