Endnu mere skov på vej i Vallensbæk

Der er allerede blevet plantet 46.200 træer i den nye Vallensbæk Kirkeskov, og det er mere skov på vej i hovedstadskommunen.

Vallensbæk er en kommune i vækst med cirka 18.000 indbyggere fordelt på 9,15 kvadratkilometer.

Det er dog ikke kun indbyggertallet, der stiger i hovedstadskommunen. Det gør også antallet af træer.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen.

46.200 træer er netop blevet plantet i den nye Vallensbæk Kirkeskov, men nu er endnu mere skov på vej i kommunen.

Denne gang er det regeringen, der går forrest med 50 millioner kroner til at rejse skov forskellige steder i hovedstadsområdet, herunder også et nyt mindre skovområde på 4,5 hektar ved Vallensbæk Landsby.

En enig kommunalbestyrelse har nikket til, at kommunen nu sælger jorden til Naturstyrelsen for 900.000 kroner. Det svarer til 20 kroner per kvadratmeter, hvilket er den normale takst for bynær landbrugsjord ved ekspropriation.

Styrelsen overtager arealet ved årsskiftet, så staten allerede fra 2025 kan gå i gang med at plante en ny bynær statsskov.

– Regeringens ønsker om bynære grønne områder ligger jo rigtig godt i tråd med den vision, vi har i Vallensbæk om et grønt byliv. Samtidig har træer en masse sidegevinster i forhold til klimaområdet, og derfor er vi rigtig glade for at få en ny statsskov i Vallensbæk, siger borgmester i Vallensbæk Henrik Rasmussen.

Området, der er tale om, ligger nordvest for landsbyen i området omkring Søholmstien og Holbækmotorvejen.

I området ligger der to folde, som Rideakademiet i dag benytter, men de vil med salget bliver lidt mindre fremadrettet.

Om de nye skove

  • Området i Vallensbæk er langt fra det eneste nye skovområde, staten og Naturstyrelsen er i gang med at etablere. Det er nemlig afsat 50 millioner kroner til skovrejsning frem mod 2025 i Hovedstadsområdet på statens finanslov for 2022. Det er et led i regeringsudspillet kaldet ”Tættere på – Grønne byer og en hovedstad i udvikling”.
  • Naturstyrelsen vil stå for tilplantning, udstykning og udgifter forbundet med etableringen af den nye skov, ligesom Naturstyrelsen efterfølgende vil vedligeholde og pleje området.
  • Naturstyrelsen har fokus på biodiversitet, når de planter skoven. Derfor vil skovrejsningen understøtte Vallensbæk kommunes grønne klimaplan, som har målsætninger om både mere biodiversitet, mere CO2-opsamling og spændende naturoplevelser for borgerne.

Kilde: Vallensbæk Kommune.