Sampension udbygger nu sin portefølje af investeringer i boligejendomme. Pensionskassen køber i et projekt med udvikling af 65 nye lejeboliger i Vallensbæk. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Boligejendommen vil omfatte 65 nyopførte lejeboliger og har et samlet areal på cirka 5.500 kvadratmeter.

Lejeboligerne opføres i udviklingsområdet Amalieparken, hvor det tidligere industrikvarter omkring Nordisk Simplex gennem en årrække er blevet omdannet til et nyt bykvarter med boliger og forskellige former for rekreative arealer.

– Vi har betydeligt fokus på løbende at udbygge vores portefølje af direkte ejede ejendomme med moderne og velbeliggende boligejendomme. Her passer investeringen i Vallensbæk rigtig godt ind, da der er tale om en attraktiv boligejendom, som bliver opført i et veletableret boligområde med dokumenteret lejeefterspørgsel. Derfor forventer vi, at investeringen vil give et fornuftigt afkast, udtaler Torbjørn Lange, chef for ejendomme og infrastruktur i Sampension.

Boligerne forventes at opnå DGNB-certificering på guldniveau.

– For det er naturligvis vigtigt for os som ansvarlig investor, at vores investeringer generelt arbejder til gavn for klimaet. Og samtidig er optimering af bæredygtighedscertificeringen for vores nybyggede ejendomme for os at se også vejen til at skabe de bedst mulige afkast over tid, udtaler Torbjørn Lange.

Boligprojektet i Vallensbæk er en del af samarbejdet mellem Sampension og Scandinavian Property Development (SPD), hvor SPD udvikler og opfører projekter på vegne af Sampension. Som led i samarbejdet har SPD tidligere udviklet et friplejehjem i Valby og seniorboliger i Frederikssund og er i øjeblikket i gang med at opføre et friplejehjem og seniorboliger i Slagelse.

– Vi er utroligt glade for at kunne fortsætte vores samarbejde med Sampension med et solidt boligprojekt i Vallensbæk. Området har en unik infrastruktur og stort udbud af fritidsaktiviteter og er derfor særdeles velegnet for familier, som ønsker at bosætte sig omkring København, siger Niclas Thorsbrenner, partner i SPD.

Byggeriet i Vallensbæk er netop igangsat, og boligerne forventes at stå klar til indflytning i maj 2024.