KHR Architecture puster nyt liv i Hvidovrevejs Butikstorv

Kommanditselskabet Heart, der ejet af Zetland Capital, har valgt KHR Architecture til at revitalisere Hvidovrevejs Butikstorv og tilføre området yderligere cirka 8.400 kvadratmeter lejligheder, butikker og parkeringsanlæg.

Den London-baserede kapitalfond Zetland Capital ejer kommanditselskabet Heart, der har allieret sig med KHR Architecture som arkitektrådgiver på et projekt, der skal puste nyt liv i Hvidovrevejs Butikstorv. Projektet har et omfang på 16.000 kvadratmeter, idet området bliver udvidet med 8.400 kvadratmeter lejligheder, butikker og parkeringsanlæg, skriver tegnestuen i en pressemeddelelse.

– Vi er i den sidste del af myndighedsprojektet og forventer, at nybyggeriet påbegyndes i 2023. Planen er derefter at opgradere og give et ansigtsløft til det nuværende center, så det spiller sammen med det nye, der opføres. Samtidig er der fokus på at skabe udendørs opholdsarealer til gavn for beboere og lokalmiljø. I lokalplanen er der blandt andet markeret et offentligt tilgængeligt torv på cirka 1.400 kvadratmeter, udtaler partner og designdirektør Torben Juul fra KHR Architecture i meddelelsen.

Opkøbet af Hvidovrevejs Butikstorv i august var Zetland Capitals anden investering i Danmark og omfatter 7.840 eksisterende kvadratmeter fordelt på 4.700 kvadratmeter butikstorv og 47 boliger. Yderligere 8.400 kvadratmeter er i Hvidovre Kommunes lokalplan 144 fra 2020 udstykket til studieboliger, lejligheder, erhverv og parkering.

På ejendommens sydlige del giver lokalplanen mulighed for at opføre en bebyggelse i fire-otte etager, og langs Dalumvej bliver der mulighed for at opføre bebyggelse i tre-fire etager.

Nybyggeriet bliver certificeret til DGNB Guld, skriver KHR Architecture, som siden 2021 øget sit fokus på boligprojekter og aktuelt har 65.000 kvadratmeter boligbyggeri under projektering.

KHR Architecture samarbejder med blandet andre ingeniørrådgiver WSP, og Marianne Levinsen Landskab på projektet. Det er Markland, der udvikler projektet for Zetland Capitals. Det hele skal efter planen være færdigt i 2025.

Området strækker sig over 11.360 kvadratmeter og ligger mellem Dalumvej, Hvidovrevej, Allingvej og Holbækmotorvejen, der ligger i en sænket korridor.

Området domineres i dag af et fysisk aflukket butikscenter i en etage, hvorpå der ligger et ældre altangangshus med boliger i tre etager. De ubebyggede arealer bruges hovedsageligt til asfalterede parkering. Bebyggelsen blev opført i 1974 og er ombygget i 2007.