Kommune sender børnehavebyggeri for knap 30 millioner i udbud

Gammel gård på Skolevej i Havdrup skal rives ned for at gøre plads til en ny børnehave. Solrød Kommune udbyder projektet i hovedentreprise.

Solrød Kommune købte i 2022 ejendommen på Skolevej 70 i Havdrup for 4,25 millioner kroner med henblik på at etablere en børnehave i landbrugsejendommen.

Der er blevet udarbejdet og vedtaget en ny lokalplan for projektet, og Holmsgaard Rådgivende Ingeniører har udarbejdet et ideoplæg med tilhørende prisoverslag og tidsplan.

– Undervejs i processen har det været vigtigt for byrådet at lytte til borgerne, som blandt andet har ønsket en gårdprofil, et tilbud med færre børn end i nogle af vores større dagtilbud og mindre bebyggelsesprocent i lokalplanen end først tiltænkt. Resultatet er, at et flertal nu har besluttet at bygge en gårdbørnehave med god plads til 60 børn, udtaler Regine Hovmøller (LA), formand for Familie- og uddannelsesudvalget, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Byrådsbeslutningen betyder, at projektet nu bliver sendt i udbud som hovedentreprise, hvor de store linjer for daginstitutionen allerede er tegnet op med eksempelvis to nye længer til indendørs areal og en rummelig gårdsplads.

Den nye daginstitution skal ikke som først troet tage udgangspunkt i den eksisterende bygning på grunden, da det har vist sig, at den er i for dårlig stand til at kunne udgøre indendørsarealerne for de kommende børnehavebørns dagligdag.

Samtidig ligger gårdhuset placeret der, hvor der skal etableres parkeringspladser til gårdbørnehaven, og det gamle bindingsværkshus skal derfor rives ned.

Læs også: Solrød Kommune sætter grund til byggeri af 30 lejligheder til salg

Der skal bygges en ny børnehave på Skolevej i Havdrup. Visualisering: Holmsgaard Rådgivende Ingeniører.
Der skal bygges en ny børnehave på Skolevej i Havdrup. Visualisering: Holmsgaard Rådgivende Ingeniører.

I stedet skal der bygges to ny længer på lige under 400 kvadratmeter med halvtag. Projektet skal certificeres til DGNB Guld.

Administrationen forventer, at nedrivningsprojektet med udbud og nedrivning gennemføres fra april til august 2024. Rådgivers udarbejdelse af myndigheds- og udbudsprojektet samt efterfølgende udbud i hovedentreprise af en ny dagsinstitution forventes gennemført fra april til oktober 2024.

Byrådet skal herefter efter planen tage stilling til resultatet af udbuddet og til at frigive en tilhørende anlægsbevilling i oktober 2024.

Byggeriet kan sættes i gang umiddelbart efter det, og daginstitutionen kan så formentlig tages i brug sensommeren 2025.

Rammen for projektet inklusiv optioner lyder på godt 28,5 millioner kroner, hvoraf de cirka 5,9 millioner kroner er opgjort som optioner.