Lokal duo køber lager- og kontorejendom i Nørresundby

I en "sale-leaseback"-handel har Colliers rådgivet tysk familievirksomhed i forbindelse med salget af en lager- og kontorejendom i Nørresundby.

Grossistvirksomheden Berner har truffet en strategisk beslutning om ikke længere at eje fast ejendom i Danmark.

Derfor har familievirksomheden med rødder i tyske Künzelsau solgt deres lager- og kontorejendom på Stenholm 2 i Nørresundby.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Colliers, som har formidlet salget af ejendommen, der ligger tæt på Aalborg Lufthavn og den kommende tredje Limfjordsforbindelse.

Der er tale om en såkaldt “sale-leaseback”-handel, idet  Berner fortsætter som lejer i ejendommen.

Bygningen er cirka 8.000 kvadratmeter stor, hvoraf størstedelen anvendes til lager. Grunden er cirka 32.000 kvadratmeter, så der er ligeledes en stort parkeringsområde, oplyser Colliers.

Det lokale lager- og logistikmarked

Ifølge Claus Sondrup, senior director hos Colliers i Aalborg er der fremgang på markedet for industri- og logistikejendomme i Nordjylland, selvom markedet i det nordjyske er mindre end markedet i Trekantområdet.

Tomgangen indenfor lager- og logistikmarkedet har gennem det seneste år ligget nede på omkring 1,5 procent, hvilket har fået lejeniveauet til at stige til op imod kroner 500 kroner per kvadratmeter for de absolut bedste beliggenheder ved E45.

– Siden 2021 har vi oplevet at lejen hos de primære beliggenheder er steget med cirka 20 procent og faktisk endnu mere for sekundært beliggende ejendomme – her er lejen steget med cirka 30 procent, hvilket er markant, udtaler Claus Sondrup.

– Den strategiske beliggenhed af ejendommen tæt på den kommende tredje limfjordsforbindelse og Aalborg Lufthavn, kombineret med et attraktivt afkast og en god lejersikkerhed, gør ejendommen til en god fremtidssikret investering. Vi har den seneste tid set en stigende interesse for sådanne ejendomme, især i områder med god infrastruktur og udviklingspotentiale, siger han.

Lokal duo overtager ejendommen

Køberne af ejendommen er den nordjyske duo – Bent Nielsen fra Benova Ejendomme samt Torben Nielsen fra TN Udvikling.

Ifølge Torben Nielsen fra TN Udvikling, har investorduoen set flere fordele i både ejendommen og området:

– Det gav mening for os at udvide vores portefølje, fordi ejendommen har gode udviklingsmuligheder og helt konkret en stor grund, der kan bygges på. Derudover har vi troet på, at den tredje limfjordsforbindelse blev en realitet, som bidrager til at gøre ejendommens placering til et strategisk område tæt på Aalborg og Aalborg Lufthavn.

De to lokale ejendomsinvestorer overtager ejendommen på Stenholm 2 i Nørresundby den 1. juni 2024, hvor Berner samtidig overgår til at blive lejer.

Efter nogle år i 2021 og første halvår af 2022, hvor udenlandske investorer løb med en stor del af sale-leaseback-transaktionerne, skete der ifølge Colliers sidste år et skifte, hvor størstedelen af transaktionerne havde danske investorer. Det skyldes blandt andet en generel stilstand på transaktionsmarkedet i 2023.

De udenlandske investorers tilbageholdenhed på det danske investeringsmarked, gav i 2023 plads til de danske investorer, og det mønster ser ifølge erhvervsmæglerfirmaet ud til at fortsætte i 2024.