PenSam og Raundahl & Moesby skal stå for anden etape af omdannelsen af det tidligere Amtssygehus i Aarhus.

Bygningerne mellem Viborgvej og Silkeborgvej på Vesterbro i Aarhus Midtby skal i fremtiden danne ramme om en ny, grøn bydel med fokus på fællesskab og et varieret boligudbud, lyder det i en pressemeddelelse fra Link Arkitektur, som sætter stregerne til projektet i samarbejde med Ingeniør’ne.

Frem mod 2025 vil den eksisterende sengebygning og to nye boligkarréer blive omdannet til 434 blandede boligtyper “i en moderne og markant nyfortolkning af områdets klassiske arkitektur”, skriver arkitekterne.

Link Arkitektur står også bag det første nye karréprojekt på det tidligere Amtssygehuset, som blev vundet i september 2022.

– Der bliver stor mangfoldighed af boligtyper og -størrelser, som kommer til at give et varieret boligudbud til byen – og for alle i byen. Det arkitektoniske udtryk skriver sig ind i områdets fortælling med direkte referencer til Høgh-Hansens eksisterende arkitektur af sengebygningen på Amtssygehuset, som vi fastholder i vores transformation fra hospital til blandet byområde, udtaler Rasmus Kierkegaard, kreativ chef og arkitekt hos LINK Arkitektur.

Udendørs vil der blandt andet blive opført grønne parker, gårdrum og opholdsrum, som kan forøge biodiversiteten og gøre Amtssygehuset til et attraktivt og grønt boligmiljø, skriver arkitektfirmaet.

Satser stort på certificerede boliger og byområder

Det nye boligprojekt er en fjer i hatten for Link Arkitektur. Sidste år præsenterede arkitektvirksomheden nemlig en ny 2025-strategi med fokus på at styrke sin arkitektoniske profil i forhold til at udvikle og transformere boliger og byområder i Danmark.

– Vi er hos Link utroligt stolte over, at vores store strategiske satsning på boliger og udvikling af byområder nu har resulteret i hele to vundne udbud i en af de mest ikoniske bebyggelser i Aarhus. Vores strategi har et særligt fokus på transformation, bæredygtighedscertificering og boliger – og alle tre elementer er helt centrale i disse projekter på det tidligere Amtssygehus, udtaler Kristina Jordt Adsersen, markedsdirektør og segmentchef for bolig hos Link Arkitektur i Danmark.

– Ydermere træder vi her tidligt ind i projekterne, så vi kan udnytte vores særlig kompetencer inden for digital analyse og parametrisk design til at skabe en optimal proces med vores samarbejdspartnere og et attraktivt byggeri for de kommende beboere.

Fakta om projektet

Boligareal: 27.000 kvadratmeter

Bygherre: PenSam

Udvikler og entreprenør: Raundahl & Moesby

Arkitekt: Link Arkitektur

Ingeniør: Ingeniør’ne

Landskab: Link Landskab

Certificeringer: DGNB Guld