Mette Qvist bliver underdirektør i EjendomDanmark

I maj tiltræder Mette Qvist som underdirektør i EjendomDanmark. Hun skal arbejde med ESG og får en markant rolle i organisationens fokus på bæredygtighed.

Mette Qvist fratrådte i februar som direktør i Rådet for Bæredygtigt Byggeri (tidligere Green Building Council Denmark), men hun slipper ikke arbejdet med at trække ejendomsbranchen i en mere bæredygtig retning.

Fra den 1. maj 2023 tiltræder hun som underdirektør i EjendomDanmark. Her skal hun ifølge en pressemeddelelse fra brancheorganisationen arbejde med ESG, og hun får “en markant rolle i organisationens fokus på at synliggøre initiativer og flytte ejendomsbranchen i en mere bæredygtig retning”.

– For mig er der en stor drivkraft i at være med til at gøre en forskel ude i virkeligheden, og det får jeg i min kommende rolle en unik mulighed for. Jeg glæder mig til at møde både nye og velkendte ansigter blandt medlemmer og samarbejdspartnere – og ikke mindst til at skubbe på det samlede ESG-område for branchens bedste, udtaler Mette Qvist.

Det er også det branchemæssige fokus på at sikre en øget bæredygtighed, som EjendomDanmarks administrerende direktør Peter Stenholm særligt lægger vægt i meddelelsen.

– I den virkelighed, hvor medlemmerne agerer, er bæredygtighed og ESG-indsatser langt mere komplekse, end de er i et direktiv eller en lovtekst. Derfor er jeg meget glad for, at vi nu får en unik ressource ind, som kan understøtte EjendomDanmark og ejendomsbranchen i den grønne omstilling, som vi står midt i, udtaler Peter Stenholm.

Kort før årsskiftet vedtog EjendomDanmarks bestyrelse en ny strategi, hvor de to fokuspunkter i organisationens virke – interessevaretagelse og medlemstilbud – også hviler på en ambition om at hjælpe både branche og samfund i en mere bæredygtig og ansvarlig retning.

Mens Mette Qvist stod i spidsen for Rådet for Bæredygtigt Byggeri, voksede organisationen fra 85 til over 700 medlemmer, og medarbejderstaben gik fra tre ansatte i 2012 til 50 medarbejdere i 2023. Mette Qvist er uddannet cand.merc – Business Administration.