Mosaikhjørnet leverer fliser til 152 badeværelser i nye boliger i Roskilde

Om kort tid kan de første beboere flytte ind i helt nye ejerboliger i Bifaldet og Indfaldet i Roskilde, hvor flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet i løbet af de seneste måneder har haft travlt med leveringen af fliser til både vægge, gulve og brusenicher.

I Roskilde er man lige nu godt i gang med udviklingen af den attraktive og kreative bydel, Musicon, hvor to etaper i boligområderne Bifaldet og Indfaldet er ved at blive opført. De to projekter opføres begge af Jorton for KSE Ejendomme.

Indfaldet omfatter i alt 50 lejligheder på mellem 97 og 125 kvadratmeter i et 5.750 kvadratmeter stort byggeri i to-fire etager. Det opføres af Jorton i totalentreprise for godt 79 millioner kroner.

Bifaldet omfatter to blokke, som skal ende ud i henholdsvis fire og fem etager med i alt 29 ejerlejligheder og to erhvervslokaler, som varierer mellem 84 -126 kvadratmeter. Det opføres ligeledes i totalentreprise af Jorton for 44,5 millioner kroner.

De i alt 79 nye ejerboliger henvender sig både til unge, ældre og familier med børn, og byggeriet omfatter blandt andet  monteringen af fliser til boligernes i alt 152 badeværelser. Og her er Mosaikhjørnet, som har afdelinger tre forskellige steder i landet, valgt som samarbejdspartner. Det skriver flise- og klinkevirksomheden i en pressemeddelelse.

– Det var vigtigt for os at finde nogle fliser, der passer ind i et moderne byggeri, og som henvender sig til flere målgrupper. Vi havde naturligvis forskellige leverandører med i overvejelserne, men valget faldt på Mosaikhjørnet, fordi de forhandlede netop den type fliser, vi gerne ville have, og de kunne oveni købet levere de mange fliser hurtigt, hvilket også var et vigtigt parameter for os, siger byggeleder Lasse Rerup fra Jorton.

Mosaikhjørnet leverer fliser til 152 badeværelser i nye boliger i Roskilde. Foto: PR.
Mosaikhjørnet leverer fliser til 152 badeværelser i nye boliger i Roskilde. Foto: PR.

Entreprenøren valgte flisen Urban fra Mosaikhjørnet, og beboerne kunne vælge mellem tre farver – sort, grå og hvid – til deres badeværelser. I brusenicherne er der fliser fra gulv til loft, og valget faldt på en stor flise på 120×270 centimeter, som tilskæres i passende størrelse.

– Til projektet er der valgt storformatfliser, hvilket blandt andet har nogle klare rengøringsmæssige fordele. Større fliser er nemlig lig med færre fuger og er derfor lettere at holde pæne og rene i rigtig mange år. Derudover har de en anden væsentlig fordel; nemlig at de er hurtigere at lægge, da der ikke er så mange af dem – og det er vigtigt i et større byggeprojekt som dette, hvor der jo i høj grad er fokus på tidsplaner og budgetter, siger projektchef Klaus Byberg fra Mosaikhjørnet.

– Samtidig har det været centralt at vælge en flise med et moderne, men samtidig meget tidløst og neutralt design. På den måde får badeværelserne nemlig et udtryk, der kan appellere til et bredt publikum i rigtig mange år.

Mosaikhjørnet leverer fliser til 152 badeværelser i nye boliger i Roskilde. Foto: PR.
Mosaikhjørnet leverer fliser til 152 badeværelser i nye boliger i Roskilde. Foto: PR.

For Mosaikhjørnet, som i næsten 60 år har leveret fliser og klinker til både større byggeprojekter og private boliger, har det været en spændende opgave at levere fliser til Bifaldet og Indfaldet.

– Det er nogle attraktive boliger, der bliver bygget på Indfaldet og Bifaldet, og det er selvfølgelig altid stort, når man får lov til at sætte sit aftryk på et større boligbyggeri som dette, slutter Klaus Byberg.

Ejerboligerne på Indfaldet og Bifaldet er klar til indflytning i løbet af sommeren.