Rasmus Friis skal bygge ny børnehave i Jyllinge

Rasmus Friis skal i totalentreprise stå for byggeriet af Børnehuset Akeleje i Jyllinge. Aktuelt befinder institutionen sig i midlertidige rammer.

Rasmus Friis skal i samarbejde med JJW Arkitekter og Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma stå for byggeriet af en ny daginstitution i Jyllinge.

Det skriver totalentreprenøren i en pressemeddelelse.

Børnehuset skal rumme rumme 140 børn fordelt på fire børnehavegrupper og fire vuggestuegrupper samt 30 medarbejdere.

– Vi glæder os til at føre Roskilde Kommunes visioner for det nye børnehus ud i livet. Vi ser frem til at kaste os over det ambitiøse projekt – og de spændende æstetiske og tekniske udfordringer, udtaler vicedirektør i Rasmus Friis, Søren Laubjerg Daugaard.

Roskilde Kommune er bygherre på projektet med Artelia Danmark som bygherrerådgiver. Daginstitutionen skal certificeres til DGNB Guld.

Den overordnede konstruktion ifølge Rasmus Friis blive opført i lette trækonstruktioner.

Samtidig skal valg af materialer både sikre en lav CO2-udledning og sikre et sundt og godt indeklima. Det betyder blandt andet, at vi stiller krav om indeklimamærkede materialer.

Børnene kan se frem til at boltre sig på en 5.500 kvadratmeter stor grund, når Børnehuset Akeleje efter planen står klar til at tage imod børn og pædagoger i februar 2026.