MT Højgaard afleverer ny bygning på Aalborg Universitet til Bygningsstyrelsen

Der er i dag aflevering af den nye bygning til Aalborg Universitet, Science & Innovation Hub, der bliver et fyrtårn for innovation og iværksætteri. Byggeriet er muliggjort af en donation på 100 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Den 8.500 kvadratmeter store Science & Innovation Hub til Aalborg Universitet skal være et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation samt talent- og virksomhedsudvikling i Nordjylland. Byggeriet er i dag afleveret fra hovedentreprenør MT Højgaard Danmark til Bygningsstyrelsen, oplyser sidstnævnte i en pressemeddelelse.

– Det er en bygning af yderst høj kvalitet, MT Højgaard Danmark afleverer i dag. At vi i dag står med så fint et resultat, skyldes i høj grad engagement og et godt, løsningsorienteret samarbejde mellem alle de involverede parter. MT Højgaard Danmark og deres underleverandører har gået den ekstra mil for at gøre projektet til en succes og løse de udfordringer, vi er stødt på undervejs, også når det ikke naturligt var deres ansvar, siger projektchef i Bygningsstyrelsen Lisa Sørensen.

Projektet er udført efter Bygningsstyrelsens New Partnering-model. Det er et centralt element i modellen at inddrage de forskelige parters viden og kompetencer tidligere i processen end i traditionelle samarbejdsmodeller. Samarbejdet har stået sin prøve, og udover udefrakommende faktorer som coronapandemien, har parterne håndteret store, afgørende risici i fællesskab, fremgår det af meddelelsen.

MT Højgaard afleverer ny bygning på Aalborg Universitet til Bygningsstyrelsen.
MT Højgaard afleverer ny bygning på Aalborg Universitet til Bygningsstyrelsen.

Blandt andet har facadeprojektet og specialudviklede installationsbjælker været risikofyldte, fordi det ikke er gængse “hyldevarer”.

Men med en stor grad af videndeling og inddragelse har MT Højgaard Danmark, totalrådgiver Cobe og deres underrådgivere Sted og Oluf Jørgensen sammen med Bygningsstyrelsen, Aalborg Universitet og A.P. Møller Fonden i fællesskab udviklet det store universitetsbyggeri, så det indfrier arkitekternes vision til et niveau over det forventede, lyder det.

– Vi har haft et medansvar for projekteringen og økonomien på en helt anden måde. New Partnering kræver noget andet af os end traditionelle samarbejder. Vi bruger mere tid i starten og på nogle andre ting, for eksempel ved at dele vores viden, inddrage forskellige leverandører og lave mock-ups, men til gengæld skal vi bruge mindre tid på det kedelige; konflikter, og mere tid på det sjove; nemlig at bygge, siger projektchef Chris Dalgård Jensen fra MT Højgaard Danmark.

A.P. Møller Fonden har doneret 100 millioner kroner til byggeriet, som bliver overdraget til Aalborg Universitet i slutningen af juni.