MT Højgaard Property Development står bag 20 eksklusive ejerlejligheder i Hollænderhuset på Dalum Papirfabrik i Odense. Foto: PR.
MT Højgaard Property Development står bag 20 eksklusive ejerlejligheder i Hollænderhuset på Dalum Papirfabrik i Odense. Foto: PR.

MT Højgaard Property Development står bag projektet Hollænderhus med 20 eksklusive lejligheder i forbindelse med omdannelsen af Dalum Papirfabrik til et nyt boligområde.

Lejlighederne på mellem 120 og 200 kvadratmeter blev sat til salg i foråret 2023, og kort efter blev der indgået aftale med Byggeselskabet Paulsen om at stå for byggeriet i totalentreprise.

Totalentreprenøren gik konkurs, og ifølge Fyens.dk går det heller ikke for godt med salget af lejlighederne. Blot fire er solgt, mens en enkelt er reserveret.

Målsætningen var ellers, at 80 procent skulle være solgt, inden byggeriet blev skudt i gang. Der er man altså langt fra at være.

Læs også: Boliger erstatter lukket kro i Odense efter “uskønt forløb”

– Vi har sat en skæringsdato den 1. juli, hvor vi skal beslutte, om vi sætter byggeriet i gang, eller om vi skal gøre noget andet. Vi håber selvfølgelig på, at vi får solgt så mange af boligerne, at vi sætter byggeriet i gang, men ellers må vi nok lægge projektet i skuffen i et stykke tid. Vi kommer ikke bare til at udskyde projektet en lille smule, siger Frederik Østergaard, projektudviklingsdirektør hos MT Højgaard Projektudvikling, til Fyens.dk.

Lejlighederne skal opføres i en af den gamle papirfabriks bygninger, hvis de altså bliver realiseret. De new yorker-inspirererede lejligheder skulle have været klar til indflytning den 1. oktober.

Som helhed skal Dalum Papirfabrik rumme 442 boliger fordelt på 301 lejelejligheder, 63 rækkehuse, 58 seniorboliger og så de 20 eksklusive ejerlejligheder.

MT Højgaard Property Development udvikler den nye bydel i samarbejde med C.F. Møller Architects.