Nakkebølle Gods er sat til salg for 45 millioner. Foto: Unni Estates.
Nakkebølle Gods er sat til salg for 45 millioner. Foto: Unni Estates.

Det har tidligere været på markedet med en pris på 80 millioner kroner, men nu er Nakkebølle Gods til salg med et helt andet prisskilt. Godset på Sydfyn har både voldgrav og gigantiske stuer med flamske gobeliner – og nu kan det blive dit, hvis du vel at mærke har 45 millioner kroner til overs.

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Det 463 år gamle gods blev i foråret taget af markedet efter at have være udbudt til salg i over to år. Men nu har du altså endnu engang muligheden for at købe det – dog i en lidt anden konstellation.

Det fortæller Unni Thobo-Carlsen, der er indehaver af liebhavermæglerbutikken Unni Estates, der har den herskabelige ejendom til salg.

– Vi har valgt at sætte det fine hovedhus med den omkringliggende jord på 36,6 hektar til salg for sig selv. Det åbner op for flere mulighederne og kunder, som måske godt kunne tænke sig et gods på Fyn, men ikke nødvendigvis de 211 hektar landbrugsjord, der hørte med i det gamle udbud, siger hun til Boliga.dk.

– Det kan være en køber, der bor et andet sted, men leder efter noget at investere sine penge i. Det ville være oplagt at bruge godset som en ekstra bolig eller for eksempel til konferencer og lignende, siger Unni Thobo-Carlsen.

Man kan stadig tilkøbe det kæmpestore jordområde, som altså fulgte med, da godset var til salg for 80 millioner kroner eller bare købe jorden for sig selv.

Nakkebølle Gods ejes af Mads Flemming Stevnhoved, og ifølge Unni Estates er der tale om en ejendom, der emmer af historie, og flere af de største danske kulturpersonligheder gennem tiderne kan knyttes til godset.

“Godset har ligget her siden 1559, og har en forhistorie der går endnu flere århundreder tilbage i historien. Det har af indlysende årsager altid haft landets mest fremtrædende familier som sine ejere. Også i nyere tid, set med godsets øjne, har kultureliten haft et godt øje til stedet og elsket at frekventere det. Det gælder selv Danmarks nationaldigter, H.C. Andersen, der som 25-årig besøgte godset i 1830 sammen med andre betydningsfulde personligheder”, lyder det i salgsopstillingen, hvor det også oplyses, at Dirch Passer har boet i godsets gæstehus.

Landets dyreste landejendom

Det milliondyre prisskilt på 45 millioner kroner, der følger med det nye udbud af Nakkebølle Gods, gør det til den absolut dyreste landejendom, der lige nu er til salg på det offentlige boligmarked ifølge Boliga.dk.

Beløbet, køber dig da også 947 kvadratmeter bolig samt 332 kvadrameter kælder, et ridehus, et stråtækt gæstehus og en beliggenhed helt ud til det Sydfynske Øhav udenfor Faaborg. Boligejendommen er opført i tre etager og rummer 11 værelser.

Den næste landlige ejendom på toplisten ligger også på Fyn udenfor Middelfart, men i stedet for en mange hundrede år gammel, historisk ejendom, er andenpladsen bygget på denne side af årtusindskiftet:

Rosenkilde Gods er nemlig en moderne bolig på 775 kvadratmeter, der stod færdig i 2009 – inklusiv en parkeringskælder, et ridecenter og 3,2 hektar jord. Godset er til salg for 42 millioner kroner – hvilket gør det til den næstdyreste landejendom der aktuelt er til salg.

Se det historiske Nakkebølle Gods her.