Nakkebølle Sanatorium solgt til Tasfo for 20 millioner

Tvind satte i slutningen af 2019 Nakkebølle Sanatorium til salg for 33 millioner kroner. Nu har Tasfo købt ejendommen ved Nakkebølle Fjord mellem Svendborg og Faaborg.

Nakkebølle Sanatorium, der tidligere er blevet anvendt til blandt andet undervisning og højskole for Tvind, er blevet solgt til ejendomsudviklingsselskabet Tasfo fra Odense. Det fremgår af en pressemeddelelse fra erhvervsmægleren Colliers, som har bistået med rådgivning.

Erhvervsmægleren beskriver, hvordan den historiske ejendom ligger lige mellem Svendborg og Faaborg med direkte adgang til Nakkebølle Fjord og Det sydfynske Øhav. En stor del af området omkring ejendommen er omgivet af skovanlæg og grænser op til kysten ved Nakkebølle Fjord og Det sydfynske Øhav.

Udover parkområdet, er der i det 13 hektar store grundareal også inkluderet et større skovområde, strand og marker.

De historiske bygninger har således en fuldstændig unik beliggenhed direkte ned mod privat kystområde, med udsigt ud over øhavet og med en stor rekreativ grund, hvor kun fantasien, for ejendommens fremtidige anvendelse, sætter grænser.

Ifølge Jesper Tastesen fra Tasfo taler købet af ejendommen direkte ind i deres investeringsstrategi.

– Den unikke beliggenhed og de fantastiske bygninger på grunden passer godt ind i vores investeringsstrategi. Vi har flere overvejelser omkring anvendelsen og strategien for udviklingen af ejendommen, og sammen med vores rådgivere og relevante myndigheder vil vi undersøge mulighederne i forbindelse med vores overtagelse den 1. marts, før den endelige plan meldes ud, udtaler han.

Ejendommen er opført i 1908 og har dermed en lang historie bag sig. Oprindeligt blev den indrettet til tuberkulosehjem og i slutningen af 1960’erne blev anvendelsen ændret til plejehjem for Odense Kommune. Den anvendelse virkede frem til 1985, hvorefter der periodevis har været flygtningecenter i ejendommen, samt forskellige former for undervisning, højskole, opholdssted og søfartsskole.

Nakkebølle Sanatorium er blevet solgt til Tasfo. Foto: Colliers.
Nakkebølle Sanatorium er blevet solgt til Tasfo. Foto: Colliers.

Sagen er taget ind af Colliers’ afdeling i Vejle og fulgt til dørs af den lokale afdeling i Odense. Ifølge René Neesgaard, director og partner hos Colliers Vejle, vidner transaktionen om Colliers’ samarbejde på tværs af afdelinger:

– Denne sag er et godt eksempel på, at det nationale samarbejde på tværs af afdelingerne i Colliers bidrager til at skabe resultater for os og ikke mindst vores kunder. Vi glæder os til at følge køberens udvikling af den unikke ejendom, udtaler han.

Ifølge Martin Fuhlendorff, erhvervsmægler i Odense, har den historisk ejendom givet anledning til travlhed gennem en periode:

– Over det seneste halve år har vi oplevet særlig stor aktivitet på sagen. Gennem vores gode samarbejde med den lokale ejendomsudvikler, Tasfo, har vi efter vores bedste overbevisning fundet det perfekte match, som har de rette visioner til at få det maksimale ud af de historiske rammer og unikke beliggenhed direkte ud til Nakkebølle Fjord. Tasfo overtager ejendommen i tom stand fri for lejere med en bygningsmasse som trænger til istandsættelse, hvilket betyder, at de dermed får mulighed for at udnytte ejendommens fulde udviklingspotentiale, udtaler Martin Fuhlendorff.

Tvind-koncernen købte i 1998 Nakkebølle Sanatorium af Sammenslutningen af Firma-Funktionærer for 16 millioner kroner.

Ejendommen omfatter godt 8.900 kvadratmeter. Handlen er endnu ikke tinglyst. Ifølge TV2 Fyn overtager Tasfo ejendommen dog for omkring 20 millioner kroner, hvilket nogenlunde svarer til den offentlige vurderingen fra oktober 2020, hvor Nakkebølle Sanatorium er vurderet til en værdi på 21,4 millioner kroner.

For otte måneder siden blev en anden mondæn ejendom i området sat til salg for 45 millioner kroner. Den har endnu ikke fundet en ny ejer.