NCC gør klar til renovering af 440 boliger på Porshøj

For 360 millioner kroner skal NCC renovere godt 440 almene boliger på Porshøj i Herning for FællesBo. Nu etableres byggepladsen.

NCC renoverer 441 boliger i Porshøj i Herning for FællesBo for 360 millioner kroner. Foto: Anette Roien.

Frem mod juni 2027 skal NCC renovere boligerne i de 21 blokke fra 1960’erne på Porshøj midt i Herning for FællesBo.

NCC gået i gang med etablering af byggepladsen og forberedende kloakeringsarbejder forud for saneringsarbejdet, der sættes i gang i første halvdel af november, oplyser entreprenørvirksomheden i en pressemeddelelse.

– Det er en rigtig stor renoveringsopgave, som vi har set frem til. Der bliver selvfølgelig en del støj og arbejdskørsel med håndværkere ind og ud af bygningerne, men vi vil gøre, hvad vi kan, for at arbejdet forløber, så beboerne i området generes mindst muligt. Der er ingen tvivl om, at beboerne i sidste ende får nogle lækre, moderne boliger, udtaler Henrik Valeur Dalsgaard, der er projektchef i Renovering Vest under Building Nordics.

FællesBo sørger for genhusning af beboerne, mens arbejdet står på. De skal dog ikke allesammen genhuses på én gang. Arbejdet udføres på fire blokke ad gangen, og fordeles over seks etaper.

NCC skriver, at “målet med renoveringen er at skabe nogle lyse, moderne og energivenlige boliger for områdets beboere og komme eksisterende kuldebroer og fugtproblemer til livs”.

De indebærer, at boligerne udstyres med nye og større badeværelser og nye køkkener, ligesom alle synlige overflader fornyes. Alle tekniske installationer udskiftes, og der etableres balanceret ventilation med varmegenvinding i alle boliger.

I 10 af blokkene etableres der elevator, og alle boliger i disse blokke bliver indrettet som tilgængelighedsboliger i henhold til Almenboligloven. Udvendigt får alle blokkene nyt tag og vinduer, nye indgangspartier samt nye og større altaner, skriver NCC.

Udearealerne fornyes, så de bliver bragt i bedre harmoni med bygningerne og kan danne ramme om aktiviteter for områdets beboere i alle aldre og året rundt, oplyser entreprenørvirksomheden.

NCC renoverer boligerne i samarbejde med Pluskontoret Arkitekter, Kuben Management og D.A.I. Ingeniører.