NCC overdrager bygninger på Aalborg Kaserne

På Aalborg Kaserne har NCC opført et nyt værksted og en multibygning for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

I 2022 fik NCC til opgave at bygge et nyt værksted og en multibygning for i alt 120 millioner kroner på Aalborg Kaserne.

Den 30. januar blev de nye bygninger formelt overdraget fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse til Trænregimentet – Hærens Center for Logistik og Forsvarets Militærpoliticenter og Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste på Aalborg Kaserne.

Det skriver NCC i en pressemeddelelse.

– Det har været spændende at arbejde på en byggeplads, der har givet et lille indblik i livet og aktiviteterne på kasernen, siger Matias Guldbæk Jørgensen, der er projektleder i NCC’s byggeenhed under Building Nordics i Nordjylland.

– Det har både været udfordrende og givende at opføre bygningerne, som har krævet nogle særlige konstruktioner og tiltag på installationer, blandt andet fordi det nye værksted skal bruges til at servicere køretøjer, der ikke er helt almindelige, nemlig de tunge køretøjer militæret benytter.

Arbejdet er udført som en del af udviklingen af Forsvarets ”Grønne etablissementer”, der har til formål at begrænse energiforbruget og CO2-udledningen. Projektet har været tilmeldt Den Frivillige Bæredygtighedsklasse.

– Den Frivillige Bæredygtighedsklasse har betydet, at vi har indsamlet en masse information om blandt andet CO2-udledningen af transporten af byggematerialerne, vi har dokumenteret vores affaldssortering og har overvåget el- og vandforbrug med henblik på at nedbringe det, fortæller Matias Guldbæk Jørgensen.

NCC’s samarbejdspartnere på projektet er P+P Arkitekter som bygherrerådgiver, Viggo Madsen, Skala og WSP.