NCC skal renovere 440 boliger i Herning

I totalentreprise skal NCC renovere 441 boliger i afdelingen 107 Porshøj i Herning for FællesBo sammen med Pluskontoret Arkitekter og D.A.I. ingeniører.

NCC har travlt med renovering af almene boliger rundt omkring i landet, og nu er turen kommet til Herning. Sammen med med Pluskontoret Arkitekter og D.A.I. ingeniører skal totalentreprenøren stå for renoveringen af de 441 boliger i afdeling 107 Porshøj for FællesBo.

De 21 blokke ved Porsvænget og H.P. Hansens Vej midt i Herning er fra begyndelsen af 1960’erne, og de skal have en ordentlig overhaling, oplyser den svenske entreprenørkoncern i en pressemeddelelse.

– Vi har at gøre med en stor og omfattende renovering, hvilket netop er en af vores kernekompetencer. Med en totalombygning som denne får beboerne virkelig nogle tidssvarende boliger. Det ser vi frem til at komme i gang med, udtaler Peter Rantil Smith, der er områdedirektør for Renovering Vest i NCC Building.

Ordren er på cirka 360 millioner kroner, oplyser NCC. Renoveringen skulle gerne munde ud i mere energieffektive boliger.

Målet med renoveringen er desuden at skabe nogle lyse og moderne boliger, og eksisterende kuldebroer og fugtproblemer skal løses. Beboerne får nye og større badeværelser og nye køkkener, ligesom alle synlige overflader fornyes. Alle tekniske installationer udskiftes, og der etableres balanceret ventilation med varmegenvinding i alle boliger.

I elleve af blokkene etableres der elevator, og alle boliger i disse blokke bliver etableret som tilgængelige boliger i henhold til Almenboligloven. Udvendigt får alle blokkene nyt tag, nye vinduer og indgangspartier samt nye og større altaner. Endeligt skal udeområderne også fornyes.

Arbejdet begynder i tredje kvartal 2023 og forventes afsluttet i juni 2027.

FællesBo er midt i et større renoveringsprojekt, hvor den almene boligorganisation over en årrække renoverer omkring 2.000 af organisationens 5.000 boliger, der alle ligger i Herning Kommune.

Projektet er samlet under navnet Fælles Fremtid og omfatter foruden 107 Porshøj afdelingerne 016 Sjællandsparken, 019 Mindeparken, 021 Gormsvej, 024 Valdemarsvej/Thyrasvej, 104 Fredhøj, 106 Sønderager, 210 Fredbovej, 230 Kløvervej/Markvænget, 231 Anemonevej, 233 Rosenvænget, 401 Vestparken og 530 Vestergade.

Selvom FællesBo er fra 2010, har organisationen en lang række boliger med væsentlig flere år på bagen. FællesBo er nemlig en sammenlægning af Herning AndelsBoligforening, Herning Boligselskab og det tidligere administrationsselskab FællesBo.