NCC skal renovere Johannes Fog Designhus

Johannes Fog Designhus ejes af PensionDanmark og skal fungere som domicil for Bruun Rasmussen Kunstauktioner. NCC skal renovere og ombygge ejendommen.

Johannes Fog Designhus i Lyngby har indtil for nylig rummet udstilling og salg af nye havemøbler, værktøj og lamper i kendte brands. Fremtiden byder på alt fra kunst over smykker til våben, når den efter en renovering til foråret åbner som showroom, vurderingssted og kontor. Bruun Rasmussens Kunstauktioner samler alle kategorier i ét og samme hus. NCC skal stå for renoveringen og ombygningen af ejendommen, som ejes af PensionDanmark.

– Vi ser frem til, at Bruun Rasmussen til august kan flytte ind i attraktive og fremtidssikrede rammer, der forbedrer forholdene for medarbejderne i et sundt indeklima, siger Mette Munkedal Tange, senior projektchef i PensionDanmark, i en pressemeddelelse fra NCC.

NCC fik nøglerne til bygningen den 2. januar, og den 15. august skal den stå klar til overlevering til den nye lejer. Lige nu er nedriverne i gang. Nedrivningsarbejdet forventes af være afsluttet med udgangen af januar. NCC’s egen el-afdeling er også gået i gang i bygningen.

– Det er en spændende opgave, som vi skal løse på meget kort tid, så vi har planlagt arbejdet grundigt, udtaler Karina Mary Andersen, projektdirektør fra NCC’s renoveringsenhed.

– Udfordringen her er, at der er meget lidt plads omkring bygningen, så vi skal sørge for, at alt der tages ned i forbindelse med nedrivningen, hvad enten det er affald eller skal til genbrug, bliver kørt væk med det samme. Man kan næsten sige, at det er byggepladsens svar på et tetris-spil, siger hun.

Projektet består af seks bygninger i tre etager og et samlet omfang på 8.000 kvadratmeter. Bygningerne er ikke opført samtidigt. Den seneste er fra omkring 2000. Stuen og første sal har været butiksområde, mens 2. sal har rummet kontor og kantine.

Selve bygningerne skal forblive næsten uændret. Der skal nedrives lette indvendige skillevægge og teknikudstyr, og der skal åbnes op i facaden, hvor der i dag er lagerrum, og hvor der frem over skal være kontorer, så der skal være vinduer. Der skal laves nye el-installationer, mens hovedforsyning og eltavler bevares. Der skal installeres ny VVS, ventilation og køl; her genbruges en del rør. Endelig skal der lægges trægulve og natursten i forskellige dele af huset.

NCC skal renovere Johannes Fog Designhus. Bruun Rasmussen Kunstauktioner flytter i august ind i ejendommen, der ejes af PensionDanmark. Foto: PR.
NCC skal renovere Johannes Fog Designhus. Bruun Rasmussen Kunstauktioner flytter i august ind i ejendommen, der ejes af PensionDanmark. Foto: PR.

– Vi ønsker at skabe et nyt og levende kulturhus i hjertet af Lyngby. Vores vision er at udbygge viden om kunst og antikviteter, og derfor samler vi alle vores fagområder og ekspertise under samme tag. Vi oplever, at den moderne forbruger har en stigende interesse for at blande kunstarter og perioder, siger Jakob Dupont, administrerende direktør hos Bruun Rasmussen.

Af særlige opgaver i ombygningen er de rum, der skal rumme smykker og ure, som skal forberedes med vand og afløb til afrensningsmaskiner, ligesom dørene skal være lydisolerede og overholde mindst 40 decibel. Der skal indrettes et frimærkerum, et våbenrum med særlig sikring og et vinrum, der skal etableres som svalerum med en konstant maksimal temperatur på 12 grader.