Jacob de Lichtenberg, landechef for Niam Danmark. Foto: PR.
Jacob de Lichtenberg, landechef for Niam Danmark. Foto: PR.

Den 1. juli 2023 bliver der skiftet ud i ledelsen hos Niam Danmark. Michael Berthelsen overdrager stillingen som landechef og den daglige ledelse af virksomheden til Jacob de Lichtenberg. Michael Berthelsen forbliver dog i virksomheden i en rolle som “senior director”. Det skriver Niam i en pressemeddelelse.

Som ny landechef for Niam i Danmark får Jacob de Lichtenberg ansvaret for at lede og udvikle virksomhedens aktiviteter på det danske marked. Han skal ifølge Niam “fortsætte med at bygge videre på Niams stærke position og skabe værdi for Niams investorer gennem en strategisk og aktiv tilgang til styring af fondens ejendomsinvesteringer”.

– Jacob har gennem årene hos os vist, at han både har forretningssans og de lederegenskaber, der kræves for at kunne overtage rollen som country manager efter Michael, og vi ser frem til fortsat at have Danmark som en betydningsfuld og vigtig del af Niams investeringsaktiviteter under Jacobs ledelse. Samtidig er vi meget glade for fortsat at kunne drage fordel af Michaels lange erfaring, nu i rollen som senior director, udtaler Rikard Henriksson, der er managing partner hos Niam.

Jacob de Lichtenberg har været hos Niam i lidt over fire år og har senest fungeret som chef for Niams danske transaktionshold. Han har sammen med resten af hold haft stort fokus på boligsegmentet og gennemført en lang række handler, både for den nu frasolgte HD-portefølje, Niams nuværende boligportefølje, og senest i forbindelse med joint venturet med Milton Huse.

– Det er en ære for mig at påtage mig rollen som Country Manager for Niam i Danmark. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med det dygtige team her i landet og fortsætte med at gøre en positiv forskel både for vores investorer og lejere, udtaler Jacob de Lichtenberg.

Michael Berthelsen, der har været hos Niam siden 2011, har orkestreret en af Danmarks største transaktioner tilbage i 2020, da Niam solgte HD-porteføljen til Heimstaden for over 12 milliarder kroner. Derudover stod han i spidsen for købet af Copenhagen Towers-komplekset for over 2 milliarder kroner i 2019.

– Jeg har været i Niam siden 2011, hvor Niam etablerede kontor i Danmark. De sidste næsten 4,5 år som Country Manager. Vi har i Niam Danmark gennemført en lang række gode ejendomsinvesteringer. Jeg er sikker på at Jacob er den rette til at videreføre som Country Manger i Danmark. Jeg glæder mig til en ny funktion blandt andet som bestyrelsesformand for Kronhusene, udtaler Michael Berthelsen.

Niam har i dag danske ejendomme med en værdi på mellem 7 og 8 milliarder kroner.