Administrerende direktør for Nordicals, Erik Andresen. Foto: PR.
Administrerende direktør for Nordicals, Erik Andresen. Foto: PR.

Omsætningen for Nordicals 24 partnerdrevne erhvervsmæglerforretninger landede på 171 millioner kroner i 2023 mod over 200 millioner kroner året før. Resultatet før skat blev 34 millioner kroner mod 48 millioner kroner i 2022.

Det skriver erhvervsmæglerkæden i en pressemeddelelse.

Administrerende direktør for Nordicals, Erik Andresen, betegner resultatet på både top- og bundlinjen som tilfredsstillende. Erhvervsmæglerkæden har haft et øget fokus på andre ydelser end de klassiske transaktionsydelser i et marked, hvor der har været lav aktivitet på investeringsmarkedet, lyder det.

– Da investeringsmarkedet gik ned i tempo i 2022, satte vi relativt hurtigt fokus på at styrke og synliggøre vores øvrige ydelser. Det har vi haft succes med, og derfor har både vores udlejnings- og vurderingsafdeling fyldt en større del af forretningen i 2023, udtaler Erik Andresen.

Læs også: Nordicals formidler salg af Beierholms domicil i Aalborg

– Med tanke på, at vi har set en halvering af transaktionsvolumen i 2023, og at den største del af omsætningen historisk har lagt i den del af forretningen, må vi betegne resultatet som tilfredsstillende.

Han slår fast, at resultate bærer præg af, et fald i omsætningen på transaktionsmarkedet.

– Vi har prioriteret at bevare vores medarbejderstab – det er grundlæggende vores vigtigste aktiv – og derfor har vi helt naturligt set et fald på bundlinjen, siger Erik Andresen.

Nye investeringer på vej

Nordicals har i årets første måneder budt velkommen til flere nye ansigter i organisationen. Blandt andet investeres der yderligere indenfor organisationens centrale analyse- og rådgivningssetup.

– Vi prioriterer at investere i vores organisation, så vi fortsat kan holde os på forkant af vores kunders behov i markedet. Det indebærer både nyansættelser og kompetenceudvikling, så vi blandt andet kan imødekomme det stigende behov for ESG-relateret rådgivning, fortæller Erik Andresen.

Læs også: Nordicals København opruster med ny chef for udlejningsafdeling

Nordicals forventer at bevare markedspositionen i 2024.

– Vi forventer som minimum at bevare vores position i 2024. Det betyder dermed også, at vi ser ind i en forventet toplinje på samme niveau som i 2023, siger Erik Andresen.

Med 24 forretninger på tværs af Danmark er Nordicals den største partnerdrevne erhvervsmægler og rådgiver indenfor erhvervs- og investeringsejendomme i Danmark.