Ny plan skal bane vejen for 140 boliger i Vadum

En ny lokalplan skal bane vejen for 140 nye boliger ved Vadum Kirkevej i form af parcelhuse samt rækkehuse eller etageboliger. Unavngiven udvikler står bag.

Politikerne i byrådet i Aalborg besluttede på det seneste byrådsmøde at sende et lokalplanforslag for et 150.000 kvadratmeter stort areal mellem Vadum Kirkevej, Møllevænget, Thisted Landevej og Propellen i fire ugers offentlig høring. Planen skal bane vejen for godt 140 nye boliger.

Befolkningstallet i den nordjyske by er gennem de seneste fem år vokset med over otte procent fra godt 2.300 i 2017 til aktuelt over 2.500 indbyggere, viser tal fra Danmarks Statistik.

Ifølge byrådsmedlem Mette Ekstrøm (S), der bor i Vadum, falder de nye boliger da også på et tørt sted.

– Det er jo noget, vi har ventet rigtigt længe på, at der kunne komme noget byudvikling oppe i Vadum, sagde hun på byrådsmødet og afslørede, at snakken i byen går på, at der eftersigende allerede skulle stå folk på venteliste til de kommende boliger.

Den sydlige del af lokalplanområdet kan i henhold til lokalplanforslaget ikke bebygges eller anvendes på grund af flystøj. På henholdsvis øst- og vestsiden af Gammelå kan der etableres cirka 23 parcelhuse og omkring 120 rækkehuse eller etageboliger – alt efter boligtype.

Området får vejadgang fra både Ellehammersvej og Vadum Kirkevej, og der udlægges i det rekreative område langs Gammelå stiforbindelser og broer, som blandt andet skal sikre en sikker skolevej, fremgår det af et notat fra kommunen.

Af notatet fremgår det videre, at boligerne kan opføres i op til to etager. Men der stilles til gengæld krav til arkitekturen.

“Ambitionen er at sætte rammerne for en nutidig arkitektur af høj kvalitet. I områder med tæt-lav- og etageboliger er der bestemmelser om, at for hver 20-25 boliger skal der være et nyt arkitektonisk udtryk, således at der sikres en variation i den samlede bebyggelse”, lyder det i notatet.

Lokalplanen giver samlet mulighed for 19.250 kvadratmeter byggeri, hvilket svarer til, at de enkelte boliger får en gennemsnitlig størrelse på omkring 135 kvadratmeter.

Det fremgår af et notat fra kommunen, at lokalplanen udarbejdes på foranledning af en unavngiven udvikler. Området er dog privatejet.