Visualisering: Arkitektfirmaet Finn Østergaard.
Visualisering: Arkitektfirmaet Finn Østergaard.

Nørresundby Boligselskab har stået for byggeriet af 29 almene familieboliger med et samlet areal på 2.885 kvadratmeter og 12 almene ungdomsboliger med et samlet areal på 600 kvadratmeter i Aabybro Centret i Aabybro i et projekt, der også omfatter 16 private boliger fordelt på sammenlagt 1.700 kvadratmeter.

Projektet er første del af ombygningen og fornyelsen af Aabybro Centret, og de almene boliger var budgetteret til at koste 73,6 millioner kroner, men de endte med at koste 74,6 millioner kroner at bygge.

– Når vi ser på situationen på byggemarkedet, så er det nok ikke så overraskende, at der er sket denne overskridelse. Så den er jo til at lære et leve med, synes jeg, sagde borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Christen Gade (V), da kommunalbestyrelsen den 17. november godkendte økonomien i projektet.

Overskridelsen af budgettet skyldes “nødvendige kvalitetsmæssige tilkøb af materialer og løsninger i køkken og badeværelser. Blandt andet væghængte toiletter, skuffeskabe og generelt brug af højtrykslaminat fronter”.

Entrepriseudgifterne var oprindeligt sat til knap 51 millioner kroner, men de endte med et løbe op i 54,3 millioner kroner, hvilket dog også skyldes, at en budgetteret udgift til ”ekstrafundering/forurening” blev flyttet fra “Grundudgifter” til “Entrepriseudgifter” i regnskabet. Desuden var omkostningerne til honorar til teknisk rådgivning højere end, der var budgetteret med.

Huslejen for boligerne ligger på 933 kroner per kvadratmeter årligt eksklusive forbrugsafgifter for familieboligerne og 878 kroner per kvadratmeter årligt eksklusive forbrugsafgifter for ungdomsboligerne.

Flere boliger kan være på vej

Vedrørende udlejningssituationen havde Nørresundby Boligselskab inden kommunalbestyrelsesmødet oplyst, at 10 ud af 12 ungdomsboliger er udlejet, mens 17 af de 29 almindelige boliger er udlejet. Borgmester Mogens Christen Gade kunne dog på mødet oplyse, at yderligere to familieboliger i mellemtiden er blevet udlejet.

– Så der er stadig gang i udlejningen. Og når man ser på andre steder rundt omkring, så er det faktisk pænt, at man er kommet så langt, sagde borgmesteren på kommunalbestyrelsesmødet, og antydede, at kommunalbestyrelsen på næste møde nok skal behandle en ansøgning om næste etape af projektet.

Et kig på dagsordenen til det næste møde i Økonomiudvalget viser da også, at Nørresundby Boligselskab er på vej med 24 ældreboliger med et samlet areal på godt 1.800 kvadratmeter som led i fornyelsen af Aabybro Centret.

Her har totalentreprenøren har meddelt, at man ønsker at trække sit mere end to år gamle bud tilbage, da de økonomiske forudsætninger ikke længere er til stede. Derfor skal politikerne tage stilling til et revideret budget, hvor prisen på de kommende ældreboliger stiger fra 44,3 millioner kroner til 48 millioner kroner.

Tidsplanen for det reviderede projekt er, at projekteringen færdiggøres, og der søges byggetilladelse i første kvartal 2023. Byggefasen forventes startet i anden kvartal, og byggeriet forventes klar til indflytning sidste i 2024, oplyses det i dagsordenen.