Nye ungdomsboliger på Vinkelvej er godkendt

Boligforeningen Kristiansdal står bag de 28 nye ungdomsboliger, der skal bygges på Vinkelvej i Odense. Lokalplanen for projektet er nu godkendt.

Politikerne i Odense har på et byrådsmøde den 7. juni godkendt en ny lokalplan for en knap 5.000 kvadratmeter stor grund på Vinkelvej 2 og 4 i Odense. Grunden ejes af Boligforeningen Kristiansdal, som vil bygge 28 nye ungdomsboliger i området i Hjallese, der er inde i en rivende udvikling.

– Letbanen har lige kunnet fejre et års fødselsdag, og der er mange byggeprojekter i gang derude, sagde by- og kulturrådmand Søren Windell (C) på byrådsmødet og henviste til, at AG Gruppen netop har lagt grundstenen til Admiralens Have med 240 lejligheder og rækkehuse, ligesom Barfoed Group bygger Rebekkas Have med 50 boliger, og Civica bygger 100 almene boliger i projektet Valdemars Have.

LÆS OGSÅ: NYT BOLIGPROJEKT MED BÅDE UNGDOMS- OG FAMILIEBOLIGER I ODENSE

– Der sker rigtigt meget derude med et godt mix af både private og almene boliger, og det er også det, denne lokalplan bidrager til. For Kristiansdal får med denne lokalplan mulighed for at opføre 28 ungdomsboliger på Vinkelvej lige ved siden af stationen, sagde han videre.

I lokalplanen understreges det, at de 28 ungdomsboliger skal etableres i én bygning, der maksimalt må være fire etager høj.

“Bebyggelsen opføres som en vinklet etagebebyggelse i maksimalt fire etagers højde inklusive tagetagen. Bygningen skal udføres med saddeltag og med facade- og tagmaterialer i tegl og stål i rødlig nuance”, fremgår det af referatet fra byrådsmødet.

I forvejen ligger der to bygninger i hver især 2,5 etager i området. De skal bevares og må ikke ændres i omfang eller udtryk, understreges det i lokalplanen.