Nyt hotel ved Kalvebod Brygge på tegnebrættet

Et såkaldt TV Movie Center og et nyt hotel mellem Ikea og CabInn ved Kalvebod Brygge er på tegnebrættet.

Ifølge Københavns Kommune vil indehaver af Cabinn Hotels, Niels Fennet, bygge et TV Movie Center samt endnu hotel ved Kalvebod Brygge på den sidste byggegrund mellem Ikea og Cabinn.

Grunden udgør et areal på 8.300 kvadratmeter, og Niels Fennet købte den i august 2023.

Og nu er han så klar med et 16.700 kvadratmeter stort projekt. Det kræver dog et tillæg til den gældende lokalplan for området.

Det fremgår af dagsordenen til det kommende møde i Teknik- og Miljøudvalget.

Her fremgår det videre, at det arkitektoniske hovedgreb er at videreføre Ikeas lodrette facadestruktur og højde samt Cabinns vandrette bånd og facadefarve. Der vil være mellem 15 og 20 procent facadebegrønning på begge facader, oplyses det.

Læs også: Forbud spænder ben for nyt hotel i København

“Visionen er at bygge et internationalt tv- og filmcenter af høj standard, kaldet Copenhagen TV & Movie Center (CTMC)”, lyder det i forslaget til lokalplantillægget.

“Det skal være et levende hus med live tv-shows med publikum, avancerede produktionsfaciliteter til industrien, et læringssted for studerende, et sted for mennesker at mødes, for oplevelser, underholdning og museum for dansk film gennem 100 år”, lyder det videre.

Her understreges det, at bygningen vil være åben for offentligheden.

Ovenpå bygningen opføres en grøn tagpark samt to mindre tagbygninger, som indeholder publikumsorienterede serviceerhverv og kontor.

Byggeriet med tagparken skal være med til at færdiggøre det grønne landskabsstrøg på tagene af bygningerne og terrænet mellem SEB Bank, Bernstorffsgade og kontorhuset Nexus CPH på Otto Busses Vej.